Ange fyllning, linjeformat och kanter för objekt, layoutdelar och layoutbakgrunden
Du använder området Grafik i Granskare om du vill ändra utseendet på objekt, layoutdelar och layoutbakgrunden. Du kan ändra följande:
 •
 •
 •
 •
Tips!  Du kan snabbt ändra objektets eller layoutdelens fyllning och kanter eller layoutbakgrundens fyllning med hjälp av formateringslisten. (Du måste redan innan ha angett kanter i området Grafik i Granskaren, men du kan ändra kanterna i formateringslisten.) Om du vill visa formateringslisten under statusområdet klickar du på Formatering Knappen Formateringslist i layoutlisten.
Formateringslist med reglage för linjer och fyllning
Så här ändrar du utseendet på objekt eller layoutdelar:
1.
Mer information finns i Markera objekt.
2.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Utseende.
3.
Mer information finns i Ange visningsläge för ett objekt.
4.
De inställningar som du väljer påverkar de markerade objektens och delarnas utseende i alla lägen.
Området Grafik i Granskaren

Kantreglage
Opacitet-reglage
Opacitet-reglaget finns i färgpaletten.
Så här fyller du layoutbakgrunden med en enhetlig färg:
1.
Obs!  Se till att inga objekt eller delar är markerade när du ska markera layoutbakgrunden.
2.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Utseende. Välj alternativ i området Grafik.
3.
Välj Enhetlig färg som Bakgrund.
Obs!  Du kan även fylla layoutbakgrunden med en färgövertoning eller en bild. Se Fylla objekt, layoutdelar eller layoutbakgrunden med en färgövertoning och Fylla objekt, layoutdelar eller layoutbakgrunden med en bild.
4.
5.
Flytta Opacitet-reglaget för att ändra fyllningsfärgens transparens.
Så här gör du ett objekt, en layoutdel eller layoutbakgrund genomskinlig:
Obs!  Om du gör ett objekt eller en layoutdel genomskinlig är det möjligt för andra objekt eller layoutbakgrunden att synas bakom.
 •
 •
Vid Bakgrund och Linje väljer du Inget.
 •
Vid Linje väljer du Inget och vid Bakgrund flyttar du Opacitet-reglaget i färgpaletten.
 •
I formateringslisten: Vid Linje väljer du Inget och vid Bakgrund väljer du genomskinlig Genomskinlig fyllning i färgpaletten.
Kommentar
 •
 •
 •
Varje layouttema kommer med en uppsättning standardformat för objekt som former, knappar, listor och menyer. När du skapar ett objekt eller en ny del i en layout, formateras objektet eller delen enligt temats standardformat.
 •
 •
Om du vill skapa en egen färg väljer du Annan färg på färgpaletten och klickar på den färg du vill använda.
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Om du vill ta reda på RBG-värdet för en färg, klickar du på Fyllningspaletten i formateringslisten i Layoutläget och väljer Annan färg. I OS X väljer du fiken Färgreglage. Värdena visas för var och en av grundfärgerna.
Relaterade avsnitt
Rita och lägga till objekt i en layout
Markera och arbeta med objekt i en layout
Lägga till kanter, fyllning och baslinjer för fält