Kopiera formateringsattribut mellan layoutobjekt, delar eller bakgrunder
Du kan kopiera formateringsattributen från objekt, layoutdelar eller en layoutbakgrund och använda formateringen på andra objekt, delar eller bakgrunder. Kopiera den lokala formateringen som används på layoutnivå, eller den anpassade formateringen eller standardformateringen som sparats i format eller layouttema. Du kan även kopiera och klistra in formateringen för ett objekts samtliga visningslägen eller endast det markerade visningsläget. En kopierad formatering kan klistras in i samma layout, mellan olika layouter eller i layouter i andra FileMaker Pro-filer.
Du kan använda Granskare eller verktyget Formatpenseln för att kopiera och klistra in formateringsattribut.
Så här använder du Granskaren till att tillämpa formateringsattribut i andra layoutobjekt, delar eller bakgrunder:
I layoutläge klickar du på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Utseende.

Markera objektet eller delmarkören och klicka sedan på Knappen Kopiera till höger om den nedrullningsbara listan för objekttyper (på den övre delen av fliken Utseende).
Kommentar
 •
 •
I objekt med flera komponenter har varje komponent ett separat format. Till exempel har portaler ett Portal-format som formaterar hela objektet och ett Portal: Rader-format som endast formaterar portalens rader. För objekt med flera komponenter kan du endast kopiera och klistra in hela objektets format (i det här fallet Portal och inte Portal: Rader). Formatet för hela objektet är alltid det första formatet i den nedrullningsbara listan för objekttyper som finns på den övre delen av fliken Utseende i Granskaren.
Så här använder du verktyget Formatpenseln till att använda formateringsattribut mellan layoutobjekt, delar eller bakgrunder:
1.
I Layoutläget markerar du objektet, delmarkören eller klickar var som helst på layoutbakgrunden som innehåller formateringsattributen som du vill använda på andra objekt, delar eller bakgrunder.
Mer information finns i Markera objekt.
Obs!  Se till att inga objekt eller delar är markerade när du ska markera layoutbakgrunden.
2.
Klicka på verktyget Formatpenseln Knappverktyget Formatpenseln i statuslisten eller välj Utforma-menyn > Formatpenseln.
Tips!  Du kan kopiera ett objekts visningsläge genom att hålla ned Alt-knappen och sedan klicka på verktyget Formatpenseln Knappverktyget Formatpenseln.
3.

Välj en annan layout från Layoutmenyn och klicka sedan på dess layoutbakgrund.
Obs!  När du skapar en rapport med guiden Ny layout/rapport kommer fälten i statistikdelar att visa formatet för statistikdelen, inte temats standardformat. Om du använde fältverktyget till att lägga till ett fält till en delsumma och texten är svår att se, kan du använda Granskaren eller verktyget Formatpenseln till att kopiera det format du vill ha från ett annat fält.