Sätta in bilder i en layout
Du kan lägga till bilder var som helst i en layout för att göra den snyggare. Du kan t.ex. lägga till en företagslogotyp längst upp i en fakturalayout.
En lista över bildformat som stöds finns i Använda data i containerfält.
Obs!  Du kan även fylla ett layoutobjekt, del eller bakgrund med en bild och sedan ange ytterligare formateringsattribut för bilden. Mer information finns i Fylla objekt, layoutdelar eller layoutbakgrunden med en bild.
Så här sätter du in en bild i en layout:
1.
Välj Sätt in > Bild i layoutläge.
2.
Välj ett grafikfilformat vid Filformat (Windows) eller Visa (OS X) i dialogrutan.
3.
4.
Om du väljer Spara endast länk till filen kommer FileMaker Pro inte att importera bildfilen utan bara hålla reda på var den finns på hårddisken. Om du väljer det här tillvalet kan det göra FileMaker Pro-filen mindre, men om du flyttar eller raderar bildfilen kommer FileMaker Pro inte att kunna visa bilden.
5.
Markera filen och klicka på Öppna eller dubbelklicka på filnamnet.
Bilden visas i dokumentet.
6.
Mer information finns i Markera och arbeta med objekt i en layout.