Markera objekt
När du vill arbeta med ett objekt i en layout måste du först markera det i layoutläge. Det finns små fyrkanter, eller handtag, runt om de markerade objekten.
Mer information om hur du markerar text finns i Markera ett fält i bearbetningsläge eller sökläge och Göra text fet, kursiv, markerad eller ange andra stilar. Mer information om hur du markerar objekt i panelkontroller finns i Markera och arbeta med objekt i panelkontroller. Mer information om hur du markerar objekt i flytande fönster finns i Markera och arbeta med objekt i flytande fönster.
Så här markerar du ett eller flera objekt i en layout:
1.
I Layoutläget klickar du på Markeringsverktyget Markeringsverktyget i statuslisten.
Pekaren ändras då till en pil.
2.

Välj Redigera > Markera allt.
Använd pilpekaren och dubbelklicka på flytande fönster-knappen för att öppna det flytande fönstret. Du markerar det flytande fönstret genom att klicka på det.