Werken met de lay-outgereedschappen
Gebruik voor elk type object waarmee u werkt in de lay-outmodus de lay-outgereedschappen op de statusbalk.
Lay-outgereedschappen

Selectiegereedschap
Tekstgereedschap
Lijngereedschap
Rechthoekgereedschap
Gereedschap voor afgeronde rechthoek
Ovaalgereedschap
Veld/besturingselement-gereedschap
Knopgereedschap
Tabbladbesturingselement-gereedschap
Portaalgereedschap
Grafiekgereedschap
Web Viewer-gereedschap
Veldgereedschap
Gedeeltegereedschap
Knop voor het gereedschap Opmaak kopiëren/plakken
Gereedschap Opmaak kopiëren/plakken
Wanneer u een lay-out ontwerpt, kunt u eenmaal met een gereedschap werken, het gereedschap herhaaldelijk gebruiken of schakelen tussen het laatst gebruikte gereedschap en het selectiegereedschap.
Zo werkt u met de lay-outgereedschappen op de statusbalk:
 •

Klik op een gereedschap om het te selecteren. (Het gereedschap wordt grijs weergegeven.)
De selectie van een gereedschap behouden of het gereedschap vergrendelen
Dubbelklik op een gereedschap. (Het gereedschap krijgt een andere kleur en blijft geselecteerd tot u een ander gereedschap selecteert.)
Opmerking  U kunt een voorkeursinstelling opgeven om lay-outgereedschappen te vergrendelen. Zie Lay-outvoorkeuren instellen voor meer informatie.
Schakelen tussen het laatst gebruikte gereedschap en het Selectiegereedschap Selectiegereedschap
Windows: druk op Ctrl-Enter of op Enter op het numerieke toetsenbord. Mac OS: druk op Enter.
Verwante onderwerpen
Paginanummers, datums of andere variabelen invoegen in een lay-out
Afbeeldingen invoegen in een lay-out
Knoppen gebruiken bij scripts
Velden toevoegen aan een lay-out
Objecten in lay-outs bewerken