Knoppen gebruiken bij scripts
U kunt een knop gebruiken om een opdracht of script van FileMaker Pro uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld een knop definiëren om een script uit te voeren dat records zoekt, sorteert en afdrukt of een script dat gegevens van het ene FileMaker Pro-bestand naar het andere overbrengt.
In de blader- of zoekmodus kunt u op een knop klikken om de opdracht of het script ervan uit te voeren. U kunt ook knoppen opnemen in de tabvolgorde van een lay-out, zodat u met de Tab-toets een knop kunt bereiken en erop kunt “klikken” door op de spatiebalk te drukken. Zie Tabvolgorde instellen voor gegevensinvoer voor meer informatie.
Er kunnen veel FileMaker-objecten in een knop worden gewijzigd. U kunt een bestaande knop kopiëren of tekst en afbeeldingen gebruiken om een eigen knop te ontwerpen.
Verwante onderwerpen
Scripts maken en bewerken
Voorbeeld van Script uitvoeren en scriptparameters
Onderwerpen in deze sectie
Knoppen definiëren
Knoppen kopiëren
Knopdefinities wijzigen
Knoppen verwijderen