Afbeeldingen invoegen in een lay-out
Afbeeldingen kunt u op elke willekeurige positie in een lay-out invoegen om het uiterlijk ervan te verfraaien. U kunt bijvoorbeeld boven aan een factuurlay-out een bedrijfslogo toevoegen.
Zie Gegevens gebruiken in containervelden voor een lijst van ondersteunde bestandsindelingen voor afbeeldingen.
Opmerking  U kunt een lay-outgedeelte of object ook opvullen met een afbeelding, waarbij u extra opmaakkenmerken kunt instellen. Zie Een object of lay-outgedeelte vullen met een afbeelding voor meer informatie.
Zo voegt u een afbeelding in een lay-out in:
1.
Kies in de lay-outmodus op de menubalk Invoegen > Afbeelding.
2.
Selecteer in het dialoogvenster Afbeelding invoegen een indeling voor grafische bestanden in de keuzelijst Bestandstypen (Windows) of Tonen (Mac OS).
3.
4.
Als u het selectievakje Alleen verwijzing naar het bestand opslaan inschakelt, wordt het grafische bestand niet in FileMaker Pro geïmporteerd, maar wordt alleen vastgelegd waar het bestand zich bevindt op de harde schijf. Met deze optie beperkt u wel de grootte van het FileMaker Pro-bestand, maar als u het grafische bestand verplaatst of verwijdert, kan het niet meer worden weergegeven in FileMaker Pro.
5.
Selecteer het bestand en klik op Openen. U kunt ook dubbelklikken op de bestandsnaam.
De afbeelding verschijnt in het document.
6.
Zie Objecten in een lay-out selecteren en ermee werken voor meer informatie.
Opmerkingen
 •
U kunt afbeeldingen ook als gegevens invoeren in containervelden. Dit kunt u doen wanneer u voor elke record een verschillende afbeelding hebt, zoals bijvoorbeeld foto's van werknemers in een databasetabel met werknemers. Zie Afbeeldingen invoegen in velden voor meer informatie.
 •
U kunt een afbeelding invoegen door deze te kopiëren en te plakken: kopieer een afbeelding in een andere toepassing, schakel over naar FileMaker Pro en plak de afbeelding in de lay-out.
 •
Als de functie voor slepen en neerzetten wordt ondersteund in het besturingssysteem en de gebruikte toepassingen, kunt u een afbeelding of film uit een andere toepassing snel in FileMaker Pro plaatsen. Dit doet u door het object vanuit het venster van de andere toepassing naar de FileMaker Pro-lay-out te slepen. Tevens kunt u objecten slepen vanuit een lay-out naar een andere toepassing of naar het bureaublad van Windows of Mac OS.