Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Gegevensbestand openen

Gegevensbestand openen

Opent een gegevensbestand om te gebruiken met scriptstappen voor andere gegevensbestanden.

Zie ook

Opties

Bronbestand is het pad van het te openen gegevensbestand. Raadpleeg Bestandspaden maken.

Doel is het veld of de variabele waarin de bestands-ID van het geopende gegevensbestand wordt opgeslagen. Als de variabele niet bestaat, maakt deze scriptstap die (raadpleeg Variabelen gebruiken).

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-product

Ja

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Nee

Afkomstig van

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Beschrijving

Nadat het bestand is geopend, kunt u de bestands-ID gebruiken in andere scriptstappen, zoals Positie gegevensbestand ophalen, Van gegevensbestand lezen, Positie gegevensbestand instellen en Naar gegevensbestand schrijven. Gegevensbestanden blijven geopend totdat u de Gegevensbestand sluiten scriptstap gebruikt om het bestand te sluiten of totdat FileMaker Pro Advanced wordt afgesloten.

Opmerkingen

Nadat een bestand is geopend, is de positie voor lezen/schrijven 0. Raadpleeg Positie gegevensbestand instellen scriptstap.

Als een bestand al is geopend, geeft Get (LaatsteFout) 300 als resultaat ('Bestand is vergrendeld of in gebruik').

Er kunnen slechts 25 gegevensbestanden tegelijk zijn geopend. Als deze limiet wordt overschreden, geeft Get (LaatsteFout) 2 als resultaat ('Geheugenfout').

Gebruik Get (GegevensBestandsInformatieOpenen) functie om de bestands-ID's op te halen van alle bestanden die op dat moment zijn geopend.

Voorbeeld 1

Opent het gegevensbestand met de naam gegevens.txt en slaat de bestands-ID op in een variabele.

Gegevensbestand openen [ "gegevens.txt" ; Doel: $bestandsID ]

Voorbeeld 2

Controleert of er een bestand met de naam wijziging.log voorkomt in de map Documenten. Als dit niet het geval is, maakt het script het bestand, opent het het bestand en geeft het de bestands-ID weer.

Variabele instellen [ $bestand ; Waarde: Get (DocumentPad) & "wijziging.log" ]
Informatie over bestaan van bestand ophalen [ "$bestand" ; Doel: $bestaanBestand ]
If [ niet $bestaanBestand ]
Gegevensbestand maken [ "$bestand" ; Mappen maken: Uit ]
End If
Gegevensbestand openen [ "$bestand" ; Doel: $bestandsID ]
Aangepast dialoogvenster tonen [ "Bestands-ID voor " & $bestand & ": " & $bestandsID ]
Gegevensbestand sluiten [ Bestands-ID: $bestandsID ]

Verwante onderwerpen

Gegevensbestand maken scriptstap