Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Positie gegevensbestand ophalen

Positie gegevensbestand ophalen

Geeft de positie voor lezen/schrijven voor een geopend gegevensbestand op.

Zie ook

Opties

Bestands-ID is een numerieke uitdrukking die de bestands-ID van een geopend gegevensbestand aangeeft.

Doel is het veld of de variabele waarin de positie voor lezen/schrijven van het geopende gegevensbestand wordt opgeslagen. Als de variabele niet bestaat, maakt deze scriptstap die (raadpleeg Variabelen gebruiken).

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-product

Ja

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Nee

Afkomstig van

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Beschrijving

Wanneer een gegevensbestand voor het eerst wordt geopend, is de positie voor lezen/schrijven 0. Nadat er van een bestand is gelezen of naar een bestand is geschreven, verschuift de positie voor lezen/schrijven tot na de gegevens die zijn gelezen of geschreven. Raadpleeg Positie gegevensbestand instellen scriptstap.

Voorbeeld 1

Stelt een variabele in op de huidige positie voor lezen/schrijven van een geopend bestand met een bestands-ID van 2.

Positie gegevensbestand ophalen [ Bestands-ID: 2 ; Doel: $positie]

Voorbeeld 2

Maakt een bestand met de naam wijziging.log, schrijft de inhoud van het veld Producten::Status naar het bestand en geeft vervolgens de positie voor lezen/schrijven weer. Als er Voltooid in het veld staat, is het weergegeven resultaat Huidige positie voor lezen/schrijven: 9. Dat is na de laatste geschreven byte.

Variabele instellen [ $bestand ; Waarde: "wijziging.log" ]
Gegevensbestand maken [ "$bestand" ; Mappen maken: Uit ]
Gegevensbestand openen [ "$bestand" ; Doel: $bestandsID ]
Naar gegevensbestand schrijven [ Bestands-ID: $bestandsID ; Gegevensbron: Producten::Status ; Schrijven als: UTF-8 ]
Positie gegevensbestand ophalen [ Bestands-ID: $bestandsID ; Doel: $positie ]
Aangepast dialoogvenster tonen [ "Huidige positie voor lezen/schrijven: " & $positie ]
Gegevensbestand sluiten [ Bestands-ID: $bestandsID ]

Verwante onderwerpen

Gegevensbestand openen scriptstap

Naar gegevensbestand schrijven scriptstap