Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Gegevensbestand sluiten

Gegevensbestand sluiten

Sluit een geopend gegevensbestand.

Zie ook

Opties

Bestands-ID is een numerieke uitdrukking die de bestands-ID van een geopend gegevensbestand aangeeft.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-product

Ja

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Nee

Afkomstig van

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Beschrijving

Gebruik deze scriptstap om een geopend gegevensbestand te sluiten. Gebruik Get (GegevensBestandsInformatieOpenen) functie voor een lijst met de bestands-ID's van alle gegevensbestanden die op dat moment zijn geopend. Als u alle geopende gegevensbestanden wilt sluiten, stelt u de parameter Bestands-ID in op "*" (een asterisk die tussen dubbele aanhalingstekens is geplaatst). Alle gegevensbestanden worden gesloten wanneer FileMaker Pro Advanced wordt afgesloten.

Voorbeeld 1

Sluit het geopende gegevensbestand met een bestands-ID van 2.

Gegevensbestand sluiten [ Bestands-ID: 2 ]

Voorbeeld 2

Sluit alle geopende gegevensbestanden.

Gegevensbestand sluiten [ Bestands-ID: "*" ]

Voorbeeld 3

Dit voorbeeld opent een bestand, stelt de bestands-ID in op een variabele, leest het gehele bestand en sluit het bestand vervolgens met behulp van dezelfde bestands-ID.

Variabele instellen [ $bestand ; Waarde: "gegevens.txt" ]
Gegevensbestand openen [ "$bestand" ; Doel: $bestandsID ]
Van gegevensbestand lezen [ Bestands-ID: $bestandsID ; Grootte (bytes): ; Doel: Tabel::Gegevens ; Lezen als: UTF-8 ]
Gegevensbestand sluiten [ Bestands-ID: $bestandsID ]

Verwante onderwerpen

Gegevensbestand openen scriptstap