Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Naar gegevensbestand schrijven

Naar gegevensbestand schrijven

Schrijft gegevens naar een geopend gegevensbestand.

Zie ook

Opties

Bestands-ID is een numerieke uitdrukking die de bestands-ID van een geopend gegevensbestand aangeeft. Raadpleeg Gegevensbestand openen scriptstap.

Gegevensbron is het veld of de variabele die de gegevens bevat die naar het bestand moeten worden geschreven.

Met Schrijven als schrijft u gegevens naar het bestand met behulp van de standaard UTF-16-tekencodering (little endian) van FileMaker of met behulp van UTF-8. Als de gegevensbron bestaat uit containergegevens, wordt deze optie genegeerd en worden de gegevens in binaire vorm geschreven.

Met Nieuwe regel toevoegen voegt u een nieuwe-regelteken toe aan het eind van de gegevens die naar het bestand zijn geschreven.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-product

Ja

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Nee

Afkomstig van

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Beschrijving

De gegevens op de positie voor lezen/schrijven in een bestand worden overschreven door de gegevens van de Gegevensbron. Raadpleeg Positie gegevensbestand instellen scriptstap.

De maximale hoeveelheid gegevens die deze scriptstap tegelijk kan schrijven, is 64 MB. Als de te schrijven gegevens samen groter zijn dan 64 MB, kunt u deze scriptstap meerdere keren uitvoeren. Dan wordt er per keer een hoeveelheid van niet meer dan 64 MB geschreven.

Opmerkingen

De prestaties zijn het beste wanneer er niet meer dan 64 KB moet worden geschreven.

Voorbeeld 1

Schrijft de inhoud van een variabele, gevolgd door een nieuwe regel, als tekst in UTF-8-codering naar het geopende gegevensbestand met een bestands-ID van 2.

Naar gegevensbestand schrijven [ Bestands-ID: 2 ; Gegevensbron: $Variabele ; Schrijven als: UTF-8 ; Nieuwe regel toevoegen ]

Voorbeeld 2

Het voorbeeld controleert of er in de map Documenten een bestand voorkomt met de naam wijziging.log. Als dit niet het geval is, maakt het voorbeeld dit bestand, schrijft het gegevens van het veld Activiteit:Transactie naar het begin van het bestand en sluit het het bestand af.

Variabele instellen [ $bestand ; Waarde: Get (DocumentPad) & "wijziging.log" ]
Informatie over bestaan van bestand ophalen [ "$bestand" ; Doel: $bestaanBestand ]
If [ niet $bestaanBestand ]
Gegevensbestand maken [ "$bestand" ; Mappen maken: Uit ]
End If
Gegevensbestand openen [ "$bestand" ; Doel: $bestandsID ]
Naar gegevensbestand schrijven [ Bestands-ID: $bestandsID ; Gegevensbron: Activiteit::Transactie ; Schrijven als: UTF-8 ; Nieuwe regel toevoegen ]
Gegevensbestand sluiten [ Bestands-ID: $bestandsID ]

Voorbeeld 3

Schrijft gegevens van een veld naar een specifieke positie in het bestand dat de naam datums.txt heeft. Voordat het script wordt uitgevoerd, bevat het bestand de datum 30-11-2024 en bevat het veld Tabel::Maand de waarde 12. Nadat het script is uitgevoerd, bevat het bestand de datum 30-12-2024.

Gegevensbestand openen [ "datums.txt" ; Doel: $bestandsID ]
Positie gegevensbestand instellen [ Bestands-ID: $bestandsID; Nieuwe positie: 5 ]
Naar gegevensbestand schrijven [ Bestands-ID: $bestandsID ; Gegevensbron: Tabel::Maand ; Schrijven als: UTF-8 ]
Gegevensbestand sluiten [ Bestands-ID: $bestandsID ]

Verwante onderwerpen

Van gegevensbestand lezen scriptstap