Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Get-functies > Get (GegevensBestandsInformatieOpenen)

Get (GegevensBestandsInformatieOpenen)

Retourneert het bestands-ID en -pad van elk geopend gegevensbestand.

Opmaak

Get (GegevensBestandsInformatieOpenen)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig van

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Beschrijving

De gegevens worden per gegevensbestand van elkaar gescheiden door middel van een regeleinde. In elke regel wordt de volgende opmaak gebruikt:

<bestands-ID><tab><pad><regeleinde>

Bestands-ID's worden door de Gegevensbestand openen scriptstap als resultaat gegeven wanneer een bestand wordt geopend. De naamgeving van de paden is in overeenstemming met de conventies van FileMaker Pro Advanced (raadpleeg Bestandspaden maken).

Opmerkingen

Bij runtime-oplossingen geeft deze functie "" als resultaat omdat de scriptstap Gegevensbestand openen niet wordt ondersteund.

Voorbeeld 1

Wanneer er twee gegevensbestanden zijn geopend, kan deze functie de volgende resultaten geven:

Windows:

1 file:/C:/Gebruikers/gebruikersnaam/Documenten/wijziging.log
2 file:/C:/Gebruikers/gebruikersnaam/Desktop/sap001.log

macOS:

15 file:/Macintosh HD/Gebruikers/gebruikersnaam/Documenten/wijziging.log
16 file:/Macintosh HD/Gebruikers/gebruikersnaam/Desktop/sap001.txt

Voorbeeld 2

De functie geeft het aantal geopende gegevensbestanden als resultaat.

ValueCount (Get (GegevensBestandsInformatieOpenen))

Voorbeeld 3

De functie geeft het aantal geopende gegevensbestanden in de map Documenten als resultaat.

PatternCount (Get (GegevensBestandsInformatieOpenen) ; Get (DocumentPad))