Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Positie gegevensbestand instellen

Positie gegevensbestand instellen

Stelt de positie voor lezen/schrijven voor een geopend gegevensbestand in.

Zie ook

Opties

Bestands-ID is een numerieke uitdrukking die de bestands-ID van een geopend gegevensbestand aangeeft.

Nieuwe positie is een numerieke uitdrukking die de nieuwe positie voor lezen/schrijven van het gegevensbestand aangeeft.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-product

Ja

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Nee

Afkomstig van

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Beschrijving

De positie voor lezen/schrijven is vanaf het begin van het bestand gezien het aantal bytes waarna het lezen of schrijven van gegevens moet starten. Aan het begin van het bestand is de positie voor lezen/schrijven 0. Aan het eind van het bestand is de positie dezelfde als de bestandsgrootte (raadpleeg Bestandsgrootte ophalen scriptstap).

Opmerkingen

Als u een negatieve waarde opgeeft voor Nieuwe positie, geeft de Get (LaatsteFout) functie een fout als resultaat.

Voorbeeld 1

Stelt de positie voor lezen/schrijven van een geopend bestand met een bestands-ID van 2 in op de waarde die is opgeslagen in een variabele.

Positie gegevensbestand instellen [ Bestands-ID: 2; Nieuwe positie: $positie ]

Voorbeeld 2

Schrijft de inhoud van het veld Hulpprogramma's::Log-invoer naar het einde van het bestand met de naam wijziging.log, dat zich in de map Documenten bevindt.

Variabele instellen [ $bestand ; Waarde: Get (DocumentPad) & "wijziging.log" ]
Informatie over bestaan van bestand ophalen [ "$bestand" ; Doel: $bestaanBestand ]
If [ niet $bestaanBestand ]
Script afsluiten [ Tekstresultaat: ]
End If
Bestandsgrootte ophalen [ "$bestand" ; Doel: $bestandsGrootte ]
Gegevensbestand openen [ "$bestand" ; Doel: $bestandsID ]
Positie gegevensbestand instellen [ Bestands-ID: $bestandsID; Nieuwe positie: $bestandsGrootte ]
Naar gegevensbestand schrijven [ Bestands-ID: $bestandsID ; Gegevensbron: Hulpprogramma's::Log-invoer ; Schrijven als: UTF-8 ; Nieuwe regel toevoegen ]

Verwante onderwerpen

Gegevensbestand openen scriptstap