Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Gegevensbestand maken

Gegevensbestand maken

Maakt een leeg, gesloten gegevensbestand, opent het vervolgens met de scriptstap Gegevensbestand openen en schrijft er gegevens naar met de scriptstap Schrijven naar gegevensbestand.

Zie ook

Opties

Bestand opgeven is het pad voor het gegevensbestand dat moet worden gemaakt. Raadpleeg Bestandspaden maken.

Met Mappen maken geeft u aan of er nieuwe mappen moeten worden gemaakt als deze niet voorkomen in het opgegeven pad.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-product

Ja

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Nee

Afkomstig van

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Opmerkingen

Als toegang tot het opgegeven pad niet mogelijk is of als het bestand al bestaat, geeft Get (LaatsteFout) 300 als resultaat ('Bestand is vergrendeld of in gebruik'). Raadpleeg Informatie over bestaan van bestand ophalen scriptstap.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeld maakt een leeg gegevensbestand met de naam data.txt als het pad al bestaat.

Gegevensbestand maken [ "gegevens.txt" ; Mappen maken: Uit ]

Voorbeeld 2

Het voorbeeld controleert of er in de map Documenten een bestand voorkomt met de naam wijziging.log. Als dit niet het geval is, wordt dit bestand gemaakt door het voorbeeld. Als het bestand niet kan worden gemaakt, geeft het script een foutcode weer.

Foutafvanging instellen [ Aan ]
Variabele instellen [ $bestand ; Waarde: Get (DocumentPad) & "wijziging.log" ]
Informatie over bestaan van bestand ophalen [ "$bestand" ; Doel: $bestaanBestand ]
If [ $bestaanBestand ]
Aangepast dialoogvenster tonen [ $bestand & ": Bestaat al" ]
Script afsluiten [ Tekstresultaat: ]
End If
Gegevensbestand maken [ "$bestand" ; Mappen maken: Uit ]
Variabele instellen [ $fout = Get (LaatsteFout) ]
If [ $fout = 0 ]
Aangepast dialoogvenster tonen [ $bestand & ": Gemaakt" ]
Else
Aangepast dialoogvenster tonen [ $bestand & ": Niet gemaakt. Foutcode: " & Get ( LaatsteFout) ]

Verwante onderwerpen

Gegevensbestand openen scriptstap