Accounts beheren (gedetailleerd)
Gebruik dit dialoogvenster om het aantal en het type van accounts te beheren. Dit beheer omvat het maken en bewerken van accounts, het verwijderen of dupliceren van accounts of het opnieuw ordenen van de lijst met accounts.
Zo maakt of bewerkt u een account:
1.
Kies Bestand > Beheren > Beveiliging.
2.
Op het tabblad Accounts wordt een lijst weergegeven met accounts die voor het bestand zijn gedefinieerd.
3.
Klik op Nieuw om een nieuwe account te maken. Om een bestaande account te bewerken, selecteert u de account en klikt u vervolgens op Bewerken.
4.

Kies uit Account is geverifieerd via.
Zie Accounts maken die via een externe server worden geverifieerd voor meer informatie over accounts die door een externe server worden beheerd.
Voer bij Accountnaam de naam in of wijzig deze.
Klik op Wijzigen en voer vervolgens een nieuw wachtwoord bij Wachtwoord in. Bevestig daarna het wachtwoord. Klik op Wachtwoord instellen.
Selecteer Verplichte wijziging van wachtwoord bij volgende aanmelding.
Opmerking  U wordt aanbevolen geen wachtwoordwijziging bij de eerste aanmelding te forceren voor accounts die door meerdere gebruikers worden samengebruikt. Geef gewoon een wachtwoord op en stel het beschikbaar voor de gebruikers die het nodig hebben. Bovendien kan de privilegeset voor een gedeelde account het beste geen wachtwoordwijzigingen toestaan. Raadpleeg Privilegesets beheren.
Kies actief of inactief bij Accountstatus. Gebruikers kunnen een bestand niet openen met inactieve accountnamen en wachtwoorden.
Kies bij Privilegeset de privilegeset om met deze account te gebruiken.
U kunt ook Nieuwe privilegeset kiezen en een nieuwe maken of een privilegeset selecteren en op Bewerken klikken. Raadpleeg Privilegesets maken en bewerken.
Voer bij Beschrijving een beschrijving van de account in.
5.
Als u klaar bent met accounts en privileges, klikt u op OK.
Zo dupliceert of verwijdert u accounts:
1.
Op het tabblad Accounts wordt een lijst met accounts voor dit bestand weergegeven.
2.
3.
Als u klaar bent met accounts en privileges, klikt u op OK.
Zo ordent u opnieuw de lijst met accounts:
1.
2.

Kies Weergave op > accountnaam of klik op de kolomkop Account. U kunt ook voor de alfabetische lijst schakelen tussen oplopende en aflopende volgorde door op de kolomkop Account te klikken.
Kies Weergave op > aanmaakvolgorde.
Kies Weergave op > verificatievolgorde.
Kies Weergave op > verificatievolgorde. Sleep vervolgens elke account met de bijbehorende Pijlpictogram in de nieuwe volgorde en klik daarna op OK.
3.
Opmerking  Als u een account snel wilt in- of uitschakelen, klikt u op het bijbehorende selectievakje in de eerste kolom op het tabblad Accounts. Raadpleeg Accounts maken en bewerken.
Verwante onderwerpen
Zo beveiligt u een bestand met een wachtwoord:
Accounts weergeven en opnieuw ordenen
Privilegesets maken en bewerken