Over vensterstijlen
Met vensterstijlen kunt u opgeven hoe een nieuw venster zich gedraagt in uw oplossing. Elke lay-out en taak moet worden ontworpen met een bepaalde vensterstijl in het achterhoofd.
Documentvenster
Via documentvensters kunnen gebruikers een nieuw proces starten of extra informatie bekijken.
Gebruik documentvensters voor standaardtaken met invoer door de gebruiker of voor taken die in een willekeurige volgorde kunnen plaatsvinden. Open bijvoorbeeld een documentvenster om een factuur te controleren terwijl u de aankoopgeschiedenis van een klant bekijkt.
Zwevend documentvenster
Zwevende documentvensters worden altijd vóór andere vensters weergegeven, zelfs als het zwevend venster inactief wordt.
Gebruik zwevende documentvensters om informatie of taken weer te geven die altijd zichtbaar moeten zijn. Open bijvoorbeeld een zwevend documentvenster om een interactieve inhoudsopgave weer te geven.
Dialoogvenster
Dialoogvensters verschijnen op de voorgrond. Gebruikers moeten alle open dialoogvensters sluiten alvorens ze open documentvensters of zwevende documentvensters kunnen activeren.
Gebruik dialoogvensters om vereiste informatie te verzamelen of om gebruikers te waarschuwen voor situaties terwijl de toegang tot andere vensters wordt geblokkeerd. Open bijvoorbeeld een dialoogvenster om een waarschuwing weer te geven wanneer een gebruiker probeert vertrouwelijke gegevens te wijzigen.
Wanneer u dialoogvensters gebruikt, moet u rekening houden met het volgende:
 •
 •
 •
 •
 •
Alle bewerkingen die een niet-dialoogvenster proberen te openen, zullen mislukken wanneer een dialoogvenster is geopend (bijvoorbeeld bij gebruik van een scriptactivering om een script uit een ander bestand uit te voeren). Interval timer scripts worden niet uitgevoerd wanneer een dialoogvenster is geopend, tenzij het script vanuit het dialoogvenster zelf wordt gestart.