Zo beveiligt u een bestand met een wachtwoord:
Als u op uw computer een niet-gedeeld databasebestand hebt en u wilt voorkomen dat andere gebruikers dit kunnen openen, kunt u het bestand met een wachtwoord beveiligen.
Wanneer een bestand met een wachtwoord is beveiligd, wordt u elke keer dat u het bestand opent, gevraagd een account naam en wachtwoord op te geven. Het bestand kan niet worden geopend door personen die de accountgegevens niet hebben.
Opmerking  U kunt het wachtwoord opslaan wanneer u het bestand voor het eerst opent. Raadpleeg Bestanden openen die met een wachtwoord zijn beveiligd.
Zo beveiligt u een databasebestand met een wachtwoord:
1.
 •
Bewerk de account Admin zodat deze een andere accountnaam en een ander wachtwoord heeft en de privilegeset Volledige toegang gebruikt. (Als het bestand geen account Admin bevat, maakt u een nieuwe account met een wachtwoord en wijst u hieraan de privilegeset Volledige toegang toe.)
 •
 •
Raadpleeg Accounts maken en bewerken.
2.
Zie Uitgebreide privileges bewerken voor een privilegeset voor meer informatie over het bewerken van de privilegeset Volledige toegang. Als u geen uitgebreide privileges nodig hebt, laat u ze uitgeschakeld.
Waarschuwing  Vergeet de accountnaam en het wachtwoord niet die aan de privilegeset Volledige toegang zijn toegewezen. Noteer deze gegevens zo nodig en bewaar ze op een veilige plaats. Als u de accountnaam en het wachtwoord verliest of vergeet, krijgt u mogelijk geen toegang meer tot het bestand en kunt u het niet meer wijzigen.
Opmerking  Als u de wachtwoordbeveiliging van een bestand wilt opheffen, verwijdert u het wachtwoord van alle accounts. Vervolgens zorgt u ervoor dat in het dialoogvenster Bestandsopties de optie Aanmelden met is geselecteerd en Accountnaam en wachtwoord is ingesteld op Admin en een leeg wachtwoord. Raadpleeg Opties voor bestanden instellen.