Objecten, lay-outonderdelen of lay-outachtergrond opvullen met een afbeelding
U kunt een object, een lay-outgedeelte of een lay-outachtergrond opvullen met een afbeelding. Daarbij kunt u gebruikmaken van bestandsopmaken zoals .png, .bmp, .tif, .gif of .jpg.
Wanneer u een object met een afbeelding vult, wordt de afbeelding opgeslagen in het FileMaker Pro-bestand en verschijnt deze in elke record die de lay-out gebruikt. U kunt ook een afbeelding in een lay-out invoegen, zodat u naar die afbeelding uit een ander bestand kunt verwijzen. Raadpleeg Afbeeldingen invoegen in een lay-out.
Zo vult u een object, een lay-outgedeelte of een lay-outachtergrond op met een afbeelding:
1.
Selecteer in de lay-outmodus een of meerdere objecten, een gedeeltelabel of klik op een willekeurige plaats van de lay-outachtergrond om deze te selecteren.
Raadpleeg Objecten selecteren.
Opmerking  Zorg ervoor dat geen objecten of onderdelen zijn geselecteerd wanneer u de lay-outachtergrond selecteert.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik dan op Uiterlijk.
3.
Raadpleeg De weergavestatus voor een object opgeven.
4.
Opmerking  Als u de lay-outachtergrond wilt weergeven, moeten één of meerdere lay-outonderdelen transparant zijn. Raadpleeg Opvulling, lijnstijl en omlijning instellen voor objecten, lay-outonderdelen en lay-outachtergrond.
5.
Selecteer een afbeeldingsbestand en klik vervolgens op Openen (Windows) of Invoegen (OS X).
Tip  Als u een ingevoegd afbeeldingsbestand wilt wijzigen, klikt u op 'Kiezen' en selecteert u een ander bestand.
6.

Opmerking  Segmentopvullingen geven geen lijnen of afgeronde hoeken weer en cirkels worden als vierkante afbeeldingen weergegeven.
Opmerkingen
 •
 •
 •
Voor de export van een afbeelding in de modus Lay-out klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en kiest u Opvulafbeelding exporteren. Kies een locatie en typ een bestandsnaam. Klik vervolgens op Opslaan. FileMaker Pro slaat de afbeelding op de opgegeven locatie op. U kunt geen afbeelding exporteren als u de optie 'Alleen verwijzing naar het bestand opslaan' instelt.