Objecten selecteren
Voordat u met een object in een lay-out kunt werken, moet u het object eerst selecteren in de lay-outmodus. U ziet kleine vierkantjes, of handgrepen, rond de geselecteerde objecten.
Zie Een veld selecteren in de blader- of zoekmodus en Tekst vet of cursief maken of markeren, of andere stijlen toepassen voor meer informatie over het selecteren van tekst. Raadpleeg Objecten in vensterbesturingselementen selecteren en ermee werken voor meer informatie over het selecteren van objecten op vensterbesturingselementen. Raadpleeg Objecten in popover-vensters selecteren en ermee werken voor meer informatie over het selecteren van objecten op popovers.
Zo selecteert u één of meer objecten in een lay-out:
1.
In de lay-outmodus klikt u op het selectiegereedschap Selectiegereedschap op de statusbalk.
De aanwijzer krijgt de vorm van een pijl.
2.

Kies Bewerken > Alles selecteren.
Dubbelklik met de pijlaanwijzer op de popover-knop om het popover-venster te openen. Klik dan op het popover-venster om het te selecteren.
 •
Klik met de pijlaanwijzer op een veld, houd Shift (Windows) of Option (OS X) ingedrukt en kies Bewerken > Alles selecteren (Windows) of Vorige selectie (OS X).
Klik met de pijlaanwijzer op de rand van het portaal of op een ander gebied in het portaal dat geen veld of object bevat.
 •
Klik met de pijlaanwijzer op een plaats buiten de knoppenbalk en klik vervolgens in de knoppenbalk.
Selecteer met de pijlaanwijzer de knoppenbalk en klik vervolgens op een segment of klik terwijl u Shift ingedrukt houdt om meerdere segmenten te selecteren.