Afbeeldingen invoegen in een lay-out
Afbeeldingen kunt u op elke willekeurige positie in een lay-out invoegen om het uiterlijk ervan te verfraaien. U kunt bijvoorbeeld boven aan een factuurlay-out een bedrijfslogo toevoegen.
Zie Gegevens gebruiken in containervelden voor een lijst van ondersteunde bestandsindelingen voor afbeeldingen.
Opmerking  U kunt ook een lay-outobject, -gedeelte of -achtergrond opvullen met een afbeelding en vervolgens extra opmaakkenmerken instellen voor de afbeelding. Raadpleeg Objecten, lay-outonderdelen of lay-outachtergrond opvullen met een afbeelding.
Zo voegt u een afbeelding in een lay-out in:
1.
Kies in de lay-outmodus op de menubalk Invoegen > Afbeelding.
2.
3.
4.
Wanneer u Alleen verwijzing naar het bestand opslaan selecteert, wordt het grafische bestand niet in FileMaker Pro geïmporteerd, maar wordt alleen vastgelegd waar het bestand zich bevindt op de harde schijf. Met deze optie beperkt u wel de grootte van het FileMaker Pro-bestand, maar als u het grafische bestand verplaatst of verwijdert, kan het niet meer worden weergegeven in FileMaker Pro.
5.
Selecteer het bestand en klik vervolgens op Openen (Windows) of Invoegen (OS X).
De afbeelding verschijnt in het document.
6.
Raadpleeg Objecten in een lay-out selecteren en ermee werken.
Opmerkingen
 •
 •
 •
 •
Voor de export van een afbeelding in de modus Lay-out klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en kiest u Afbeelding exporteren. Kies een locatie en typ een bestandsnaam. Klik vervolgens op Opslaan. FileMaker Pro slaat de afbeelding op de opgegeven locatie op. U kunt geen afbeelding exporteren als u de optie 'Alleen verwijzing naar het bestand opslaan' instelt.