Opvulling, lijnstijl en omlijning instellen voor objecten, lay-outonderdelen en lay-outachtergrond
Gebruik het onderdeel Grafisch van het Infovenster om het uiterlijk van objecten, lay-outonderdelen en de lay-outachtergrond te wijzigen. U kunt het volgende wijzigen:
 •
 •
 •
 •
Tip  Gebruik de opmaakbalk om de opvulling en rand van een object of lay-outgedeelte of de opvulling van de lay-outachtergrond snel te wijzigen. (U moet al randen in het onderdeel Grafisch van het Infovenster hebben opgegeven, maar u kunt de randen via de opmaakbalk wijzigen.) Als u de opmaakbalk onder het statusgebied wilt weergeven, klikt u op Opmaak Knop voor opmaakbalk op de lay-outbalk.
De besturingselementen Lijn en Opvulling op de opmaakbalk
Zo wijzigt u het uiterlijk van objecten of lay-outonderdelen:
1.
Selecteer in de lay-outmodus een of meerdere objecten of een lgedeeltelabel van een lay-out.
Raadpleeg Objecten selecteren.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik dan op Uiterlijk.
3.
Raadpleeg De weergavestatus voor een object opgeven.
4.
De opties die u kiest, beïnvloeden het uiterlijk van de geselecteerde objecten en onderdelen in alle modi.
Gebied Grafisch van het infovenster

Besturingselement voor randen
De schuifregelaar Transparantie
OS X: klik op Andere kleur in de kleurenpalet en sleep vervolgens de schuifregelaar.
Opvullen of Lijn
Themakleuren in kleurenpalet
Zo vult u de lay-outachtergrond op met een effen kleur:
1.
Klik in de lay-outmodus op een willekeurige plaats in de lay-outachtergrond om deze te selecteren.
Opmerking  Zorg ervoor dat geen objecten of onderdelen zijn geselecteerd wanneer u de lay-outachtergrond selecteert.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik dan op Uiterlijk. Kies opties in het gebied Grafisch.
3.
Kies onder Opvullen de optie Effen kleur.
Opmerking  U kunt de lay-outachtergrond ook opvullen met een kleurovergang of afbeelding. Raadpleeg Objecten, lay-outgedeelten of lay-outachtergrond opvullen met een kleurovergang en Objecten, lay-outonderdelen of lay-outachtergrond opvullen met een afbeelding.
4.
U kunt een aangepaste kleur gebruiken. Raadpleeg het bovenstaande onderdeel.
5.
Als u de transparantie van de vulkleur wilt wijzigen, klikt u opnieuw op Knop Palet voor vulkleur en sleept u vervolgens de schuifregelaar Ondoorzichtigheid (Windows) of klikt u op Andere kleur en sleept u vervolgens de schuifregelaar Ondoorzichtigheid (OS X).
Zo maakt u een object, lay-outgedeelte of de lay-outachtergrond transparant:
Opmerking  Als u een object of lay-outgedeelte transparant maakt, ziet u de objecten of de lay-outachtergrond erdoor.
 •
In het Infovenster: kies bij Opvullen en Lijn de optie Geen of transparant Transparante opvulling in kleurenpalet in het kleurenpalet.
 •
Op de opmaakbalk: kies bij Lijn de optie Geen of transparant Transparante opvulling in kleurenpalet in het kleurenpalet. Kies bij Opvullen transparant Transparante opvulling in kleurenpalet in het kleurenpalet.
Opmerkingen
 •
 •
 •
Elk thema beschikt over een aantal standaardstijlen voor objecten, zoals vormen, knoppen, lijsten en menu's. Wanneer u een object of een nieuw onderdeel in een lay-out maakt, wordt het object of het onderdeel opgemaakt in de standaardstijl van het thema.
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
U kunt de RGB-waarde van een kleur ook op een andere manier bekijken of wijzigen. In Windows klikt u in de modus Lay-out op het kleurenpalet Opvullen in de opmaakbalk en kiest u Andere kleur. Voor elke basiskleur wordt een waarde bestaande uit drie cijfers weergegeven. In OS X klikt u in de modus Lay-out op het kleurenpalet Opvullen in de opmaakbalk en kiest u Andere kleur. Selecteer het tabblad Kleurenregelaars. Kies RGB-schuifbalken in de lijst. Voor elke basiskleur wordt een waarde bestaande uit drie cijfers weergegeven.
Verwante onderwerpen
Objecten tekenen en invoegen in een lay-out
Objecten in een lay-out selecteren en ermee werken
Randen, vulling en voetlijnen toevoegen aan velden