Schaduwen en opvulling toevoegen aan lay-outobjecten
Gebruik het onderdeel Geavanceerde afbeelding van het Infovenster om het uiterlijk van objecten (inclusief velden, knoppen, popover-knoppen, popovers, tabbladbesturingselementen, schuifbesturingselementen en portalen) of gedeelten in een lay-out te verbeteren. U kunt het volgende toevoegen of wijzigen:
 •
 •
 •
 •
Niet alle opties in het onderdeel Geavanceerde afbeelding zijn beschikbaar voor alle typen objecten. U kunt bijvoorbeeld buitenschaduwen maar geen binnenschaduwen toepassen op tabbladbesturingselementen en u kunt geen opvulling specificeren voor objecten zoals rechthoeken en ovalen.
Opmerking  U kunt het uiterlijk van objecten verder wijzigen via het onderdeel Grafisch van het Infovenster. Raadpleeg Opvulling, lijnstijl en omlijning instellen voor objecten, lay-outonderdelen en lay-outachtergrond.
Zo kunt u het uiterlijk van een object toevoegen of wijzigen:
1.
Selecteer in de lay-outmodus één of meer objecten.
Raadpleeg Objecten selecteren.
Opmerking  Als u een schaduw in een lay-outgedeelte wilt toevoegen, selecteert u het gedeeltelabel. Een lay-outgedeelte wordt beschouwd als een object in de volgende stappen.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik dan op Uiterlijk.
Het onderdeel Geavanceerde afbeelding van het Infovenster
De opties die u kiest, beïnvloeden het uiterlijk van de geselecteerde objecten in alle modi.
3.
4.

Horizontale verschuiving of Verticale verschuiving, of beide
5.
Wanneer u bijvoorbeeld meer opvulling tussen de rand aan de onderkant van een knop and het label van een knop wilt toevoegen, verhoogt u de waarde voor Onder.
De wijziging in de opvulling van knoppen, popover-knoppen, popovers of schuifbesturingselementen verschilt van andere objecten:
 •
 •
 •
De wijziging in de opvulling van een knop of popover-knop wordt toegepast op zowel het label als het pictogram.
 •
Opmerkingen
 •
 •
 •
Als u de waarde van de vulkleur wilt wijzigen, klikt u op Knop Palet voor vulkleur en sleept u vervolgens de schuifregelaar Ondoorzichtigheid (Windows) of klikt u op Andere kleur en sleept u vervolgens de schuifregelaar Ondoorzichtigheid (OS X).
 •
U kunt kenmerken weergeven die specifiek zijn voor de toestand van het object wanneer dit in de modus Bladeren wordt weergegeven. U kunt bijvoorbeeld een donkere schaduw opgeven voor wanneer een gebruiker de muisaanwijzer op een veld plaatst, om zo de aandacht te vestigen op dat veld. Raadpleeg De weergavestatus voor een object opgeven.
 •
 •
U kunt de RGB-waarde van een kleur ook op een andere manier bekijken of wijzigen. In Windows klikt u in de modus Lay-out op het kleurenpalet Opvullen in de opmaakbalk en kiest u Andere kleur. Voor elke basiskleur wordt een waarde bestaande uit drie cijfers weergegeven. In OS X klikt u in de modus Lay-out op het kleurenpalet Opvullen in de opmaakbalk en kiest u Andere kleur. Selecteer het tabblad Kleurenregelaars. Kies RGB-schuifbalken in de lijst. Voor elke basiskleur wordt een waarde bestaande uit drie cijfers weergegeven.
Verwante onderwerpen
Objecten tekenen en invoegen in een lay-out
Objecten in een lay-out selecteren en ermee werken