Inhoud in containervelden invoegen
U kunt inhoud zoals een afbeelding (of foto), audio/video, PDF-document of willekeurig bestand aan een containerveld toevoegen door de inhoud te slepen en neer te zetten of door het bestand vanaf het klembord te plakken.
Raadpleeg Gegevens gebruiken in containervelden voor een lijst met ondersteunde bestandsindelingen van afbeeldingen en audio/video.
U kunt een containerveld gebruiken om bestanden van elk type in te voegen, bijvoorbeeld spreadsheetbestanden, tekstverwerkingsbestanden of elk ander bestandstype dat u wilt bijhouden. Wanneer u een bestand invoegt, geeft FileMaker Pro de naam en het pictogram van dat bestand weer in het containerveld, maar niet de werkelijke inhoud.
Opmerking  Als u verpakte bestanden, zoals Keynote-bestanden, wilt invoegen in een containerveld, archiveert of zipt u de verpakte bestanden.
Zo kunt u een afbeelding, audio/video, PDF-document of willekeurig bestand invoegen:
1.
Klik in de bladermodus in het containerveld.
Wanneer u in de bladermodus een geroteerd veld selecteert, wordt het veld tijdelijk niet-geroteerd weergegeven zolang het is geselecteerd.
2.

Kies op de menubalk Invoegen > Afbeelding.
Kies Invoegen > Audio/video.
Kies Invoegen > PDF.
Kies Invoegen > Bestand.
3.
Kies het gewenste bestandstype bij Bestandstypen (Windows) of Tonen (OS X).
4.
Als u het selectievakje Alleen verwijzing naar het bestand opslaan inschakelt, importeert FileMaker Pro het bestand niet, maar wordt alleen vastgelegd waar het bestand zich bevindt op de harde schijf. Met deze optie beperkt u wel de grootte van het FileMaker Pro-bestand, maar als u het bestand verplaatst of verwijdert, kan het niet meer worden weergegeven in FileMaker Pro. Als u Invoegen > Bestand hebt gekozen, kiest u deze optie als u het bestand vanuit het containerveld wilt kunnen openen.
Tips
 •
 •
Als u Alleen verwijzing naar het bestand opslaan selecteert, kunt u de locatie van het bestand op uw vaste schijf onder meer bekijken door een berekening te maken met de GetAsText functie.
 •
 •
Als u een bestand wilt openen dat in een containerveld is ingevoegd (via Invoegen > Bestand en de optie Alleen verwijzing naar het bestand opslaan), selecteert u het containerveld en drukt u vervolgens op de spatiebalk of dubbelklikt u op het containerveld.
 •
 •
OS X: plug-ins die in containervelden worden opgeslagen, worden standaard gecomprimeerd.
Verwante onderwerpen
Problemen met het toevoegen en weergeven van gegevens oplossen
Gegevens uit containervelden verwijderen
Opmaak opgeven voor containervelden
Containervelden