Objecten, lay-outgedeelten of lay-outachtergrond opvullen met een kleurovergang
Een kleurovergang mengt twee of meerdere kleuren in een object, lay-outgedeelte of over de lay-outachtergrond.
Zo vult u een object, lay-outgedeelte of lay-outachtergrond op met een kleurovergang:
1.
Selecteer in de lay-outmodus een of meerdere objecten, een gedeeltelabel of klik op een willekeurige plaats van de lay-outachtergrond om deze te selecteren.
Raadpleeg Objecten selecteren.
Opmerking  Zorg ervoor dat geen objecten of onderdelen zijn geselecteerd wanneer u de lay-outachtergrond selecteert.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik dan op Uiterlijk.
3.
Raadpleeg De weergavestatus voor een object opgeven.
4.
Opmerking  Als u de lay-outachtergrond wilt weergeven, moeten één of meerdere lay-outonderdelen transparant zijn. Raadpleeg Opvulling, lijnstijl en omlijning instellen voor objecten, lay-outonderdelen en lay-outachtergrond.
Het verloopbesturingselement verschijnt.
Verloopbesturingselement
5.

Opmerking  Het middelpunt van een radiaal verloop in een lay-outgedeelte wordt bepaald door het huidige thema. U kunt een radiale instelling toepassen door de instelling van een ander object of lay-outgedeelte te kopiëren en te plakken. Raadpleeg Opmaakkenmerken kopiëren tussen lay-outobjecten, -onderdelen of -achtergronden.
Radiaal kleurenverloop en verloopbesturingselement weergegeven op geselecteerd object
Opmerking  Als u het verloopbesturingselement uit de lay-out sleept, verdwijnt het. Als u het verloopbesturingselement wilt herstellen:
Kies Bewerken > Ongedaan maken.