Dela databaser i ett nätverk
Om datorn är ansluten till ett nätverk kan du och andra FileMaker Pro- och FileMaker Go-användare med Windows och OS X arbeta med samma databasfil samtidigt.
Nätverksdelning i FileMaker Pro stöder delning av filer med upp till fem användare samtidigt (exklusive värden). FileMaker Go-klienter räknas in i begränsningen på fem användare. Om du vill ha stöd för fler användare och webbpubliceringstekniker som XML och FileMaker WebDirect rekommenderar vi FileMaker Server.
 •
Informationen i det här avsnittet gäller delning av filer i ett lokalt nätverk. Mer information om hur du delar databaser över ett nätverk finns i Öppna filer som värd. Mer information om att publicera filer på Internet eller i ett intranät finns i Publicera databaser på webben. Mer information om att dela filer via ODBC eller JDBC finns i Använda ODBC och JDBC tillsammans med FileMaker Pro.
 •
Viktigt!  När en FileMaker Pro-databas delas (eller fungerar som värd) sker detta helt oberoende av operativsystemets fildelning. Den behörighet som du anger i Windows eller OS X är inte kopplad till den behörighet som du anger i FileMaker Pro och tvärtom.
Om du är den första person som öppnar en delad fil är du värd för den. De användare som öppnar en delad fil efter dig kallas klienter.
Kommentar
När en delad fil öppnas har värden och klienterna tillgång till samma information och alla ändringar som görs i filen visas i alla användares fönster.
 •
 •
Flera användare kan göra ändringar i samma delade fil samtidigt, men det finns vissa begränsningar i vilka typer av samtidiga ändringar som är tillåtna. I följande tabell beskrivs vilka typer av ändringar du kan och inte kan göra i delade filer.

Obs!  Behörigheten kan också göra att en användare inte kan ändra vissa element i en fil. Mer information finns i Skydda databaser.
I det här avsnittet
Dela och vara värd för filer
Använda delade filer som klient
Dela filer med FileMaker Go-klienter
Överföra filer till FileMaker Server