Använda delade filer som klient
Som klient arbetar du med FileMaker Pro-filer på ungefär samma sätt som när du är ensam användare, men med följande undantag:
 •
 •
Om kontots behörighetsuppsättning förhindrar åtkomst till vissa layouter eller fält, kan du antingen inte visa layouterna eller också visas <Ingen behörighet> för varje fält i stället för fältdata.
 •
 •
 •
Om du vill förbättra din dators prestanda ska du alltid stänga delade filer som du inte använder. Om en dialogruta visas som uppmanar dig att stänga FileMaker Pro-filen som du har öppnat som klient, bör du omedelbart göra det. Värden kanske försöker utföra viktigt underhåll av databasen.
Relaterade avsnitt
Databaser i nätverket fungerar långsamt
I det här avsnittet
Öppna delade filer som klient
Öppna delade databaser i en webbläsare
Skicka URL-adress för en delad databas