Ny layout/rapport (guiden för Ny layout/rapport)
I den här panelen i guiden Ny layout/rapport anger du databastabellen som layouten ska använda, ett namn på layouten, vilken typ av layout du vill skapa och standardvyn för layouten.
Obs!  Du kan läsa något av följande hjälpavsnitt innan du skapar layouten: Skapa och hantera layouter och rapporter, Att tänka på när du skapar en rapportlayout, Sriva ut etiketter eller Sriva ut kuvert.
1.
Vid Visa poster från väljer du den tabell som innehåller de poster som ska visas i den nya layouten.
2.
Vid Layoutnamn anger du ett beskrivande namn på layouten.
Layoutnamnet visas automatiskt i menyerna som används för att välja layouter, t.ex. snabbmenyn Layout. (Se Hantera layouter om du vill ändra inställningen.)
3.
Beroende på vilken typ du väljer kan ytterligare alternativ bli tillgängliga.

Skapa en layout som ska användas på en tryckkänslig inmatningsenhet. Välj därefter iPad/iPad mini, iPhone 3,5 tum, iPhone 4 tum eller Anpassad enhet.
Mer information om varje layouttyp finns i Om layouttyper.
4.
Om du väljer Dator eller Mobil enhet kan du sedan välja den vy som du vill använda för att visa posterna eller välja att skapa en rapport.
Din layout visas bara i vyn du valde. Om du vill visa layouten i alla vyer väljer du inte en vy i denna panel. När du stängt guiden kan du välja ytterligare vyer för layouten med hjälp av dialogrutan Tillval för layout (se Konfigurera formulärvy, listvy och tabellvy för en layout).

5.
 •
För layouter som ska visas på datorer eller mobila enheter klickar du på Slutför. Layouter i Formulärvy och Listvisning visas i layoutläget. Layouter i Tabellvisning visas i bearbetningsläget (och dialogrutan Ändra tabellvisning visas om det finns fält som definierats i databasen).
Du kan sedan lägga till eller ändra fält, objekt och andra dekorationer i layouten. Se Om att definiera databasfält, Arbeta med data i Tabellvy och Rita och lägga till objekt i en layout.
Information och tips
Relaterade avsnitt
Skapa en layout