Hantera layouter
Du kan hantera alla layouter i dialogrutan Hantera layouter. Du kan exempelvis skapa mappar för att gruppera layouter, döpa om, duplicera och radera layouter, och välja om du vill visa layouter och mappar på snabbmenyn Layout.
Så här hanterar du layouter:
1.
Välj Arkiv > Hantera > Layouter.
2.
Obs!  En etikett på ikonen Markering för layoutmanusutlösare i dialogrutan Hantera layouter bredvid namnet på en layout, visar att en layoutmanusutlösare har ställts in för layouten.

Klicka på Ny så att guiden Ny layout/rapport visas. Mer information finns i Skapa en layout.
Klicka på pilen bredvid Ny och välj Mapp. I dialogrutan Redigera mapp anger du ett mappnamn och klickar på OK. Den nya mappen visas i dialogrutan Hantera layouter vid aktuell position. En mapp visas som ett namn på en undermeny på Layout-menyn.
Markera mappen och klicka på Duplicera. Mappnamnet dupliceras med Kopia i slutet och alla dess layouter och undermappar dupliceras.
Markera mappen som ska raderas och klicka på Radera, och klicka sedan på Radera i varningsmeddelandet. Du kan inte ångra åtgärden när du har raderat en mapp. Mappen och alla dess layouter och undermappar raderas.
3.
När du skapar en layout läggs den automatiskt till i Layoutmenyn.
Obs!  Se till att markera varje objekt (inklusive en mapps layouter och undermappar) som du vill ska synas i Layoutmenyn. Bara de objekt som du har markerat visas.
4.
Kommentar
 •
 •
Kolumnen Menyuppsättning i dialogrutan Hantera layouter visar menyuppsättningen som är kopplad till varje layout. Du skapar menyuppsättningar med hjälp av funktionen Anpassade menyer som endast finns i FileMaker Pro Advanced. Se Definiera egna menyer (FileMaker Pro Advanced) eller FileMaker Pro Advanced Features Guide.