Sriva ut kuvert
Om du vill skriva ut på kuvert skapar du en kuvertlayout. En kuvertlayout innehåller de fält som du valt och de är arrangerade för att skrivas ut på ett kuvert.
Kuvertlayouter använder kopplingsfält som utvidgas eller förminskas så att de rymmer informationen och inte tar upp något utrymme om de är tomma.
Så här skapar du en Kuvertlayout:
1.
I layoutläget klickar du på Ny layout/rapport.
Guiden Ny layout/rappot visas. Tryck på F1 (Windows) eller Kommando-? om du vill visa den elektroniska hjälpen när du arbetar med guiden (OS X).
2.
I Visa poster från väljer du den tabell som innehåller de poster som du vill använda för kuvertet. Vid Layoutnamn anger du ett namn på layouten.
3.
Välj Skrivare och välj sedan Kuvert. Klicka på Fortsätt.
4.
 •
 •
 •
5.
Klicka på Slutför.
6.
Att tänka på när du skriver ut på kuvert
Eftersom FileMaker Pro beaktar information om den valda skrivaren och utskriftsformatet vid beräkning av marginaler och andra mått i layouten måste du kontrollera dessa inställningar innan du skapar en layout av typen Kuvert.
1.
Välj Arkiv > Utskriftsformat (Windows) eller Skrivarinställningar (OS X).
I granskningsläge kan du också klicka på Utskriftsformat (Windows) eller Skrivarinställningar (OS X) i statuslisten.
2.
Om du matar in kuverten i skrivaren med kortändan först väljer du stående (horisontell) pappersriktning.
3.
När du har skapat layouten kan du behöva justera den beroende på hur du matar in kuvert i din skrivare.

Obs!  FileMaker Pro använder kopplingsfält när du skapar en kuvertlayout. Du kan inte skriva in eller redigera information med kopplingsfält. Växla till bearbetningsläget eller använd en annan layout om du vill göra det.
Relaterade avsnitt
Skapa en layout