Importera Bento-data (OS X)
Du kan importera Bento-data till en befintlig FileMaker Pro-fil eller konvertera Bento-data till en ny FileMaker Pro-fil. Bento-filen måste ha skapats med Bento 4 (eller en senare version som stöds). Bento 4 (eller en senare version som stöds) måste installeras på den dator som kör FileMaker Pro.
Obs!  Du kan importera från Bento 1 genom att spara Bento-data som en .csv-fil och sedan importera .csv-filen till FileMaker Pro.
Innan du börjar importera Bento-data bör du se till att filen bento.bentodb finns på standardplatsen i din hemmamapp: Bibliotek/Application Support/Bento.
Importera Bento-data till en befintlig FileMaker Pro-fil:
1.
2.
Om du uppdaterar befintliga eller matchande poster, väljer du Arkiv-menyn > Spara en kopia om du vill göra en säkerhetskopia av målfilen.
Viktigt!  När du uppdaterar eller matchar poster skrivs data i målfilen över och detta kan inte ångras. Se till att du förstår hur uppdatering av poster fungerar innan du startar. Mer information finns i Metoder för att importera data i en befintlig fil.
3.
Om målfilen innehåller flera tabeller använder du Snabbmenyn Layout för att visa en layout som innehåller fält från den tabell du vill importera informationen till.
4.
Om du uppdaterar befintliga eller matchande poster gör du följande innan du importerar.
 •
 •
5.
Välj Arkiv-menyn > Importera poster > Bento-datakälla.
6.
7.
Dialogrutan Fältordning för import öppnas.
8.
Välj Mål-tabell och Importmetod och välj därefter de fält i din databas som avbildas till de data som importeras.
Mer information finns i Ange importmetod och mappningsfält under importen.
Obs!  Ett Bento-platsfält visas som två separata fält i källfilslistan: [Fältnamn](Longitud) och [Fältnamn](Latitud).
9.
Klicka på Importera.
Dialogrutan för importsammanfattning visar importens förlopp.
10.
Så här importerar du Bento-data till en ny FileMaker Pro-fil:
1.
På snabbstartskärmen i FileMaker väljer du Konvertera en befintlig fil och sedan Bento-datakälla.
Om snabbstartskärmen inte visas väljer du Hjälp > Snabbstartsbild och upprepar steg 1.
2.
3.
Dialogrutan Namnge ny fil öppnas.
4.
Dialogrutan för importsammanfattning visar importens förlopp.
Typavbildning för Bento och FileMaker Pro
I följande tabell visas en lista över hur fälttyper i Bento avbildas till fälttyper i FileMaker Pro.
Obs!  Data kan se annorlunda ut efter att du har importerat dem. Det beror på skillnaderna i fältavbildning mellan Bento och FileMaker Pro och frågor relaterade till numerisk precision.

Platsfält importeras som två separata talfält: [Fältnamn](Longitud) och [Fältnamn](Latitud)
Följande användarskapade fälttyper i Bento stöds inte i FileMaker Pro:
 •
 •
 •
 •
Visa Bento-kryssrutefält i FileMaker Pro
Efter importen visas inte fälten för Bento-kryssrutan i FileMaker Pro på samma sätt som de gjorde i Bento. Gör följande för att få ett liknande resultat i Formulärvy och Listvy:
1.
Ange en värdelista med det enda värdet 1 för ett numeriskt fält som du mappat till ett kryssrutefält.
Mer information finns i Definiera värdelistor.
2.
3.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Data.
I fältområdet under Styr formatmall, väljer du Kryssrutor.