Installera plugin-program
Databasutvecklare kan sätta in plugin-filer i containerfält och sedan använda manus och beräkningar till att installera och uppdatera plugin-program.
Obs!  Om du oroar dig över att oönskade plugin-program ska installeras när du använder provversioner av lösningsfiler, kan du avmarkera alternativet Tillåt lösningar att installera filer i plugin-inställningarna. Lösningsfilen kanske dock inte fungerar på rätt sätt om du inte tillåter installation av de plugin-program som krävs. Mer information finns i Ange inställningar för plugin-program.
Så här installerar du en plugin-fil:
1.
2.
 •
I Bearbetningsläget markerar du containerfältet, väljer Sätt in > Sätt in fil markerar en plugin-fil och klickar sedan på Öppna.
 •
3.
4.
Med FileMaker Pro installeras plugin-program på följande ställen:

C:\users\användarnamn\AppData\Local\FileMaker\FileMaker Pro\13.0\Extensions\
C:\users\användarnamn\AppData\Local\FileMaker\FileMaker Pro Advanced\13.0\Extensions\
Macintosh HD/Users/användarnamn/Library/Application Support/FileMaker/FileMaker Pro/13.0/Extensions
Macintosh HD/Users/användarnamn/Library/Application Support/FileMaker/FileMaker Pro Advanced/13.0/Extensions
Tips!  Du kan använda funktionen Get ( InstalleradeFMPlugin ) om du vill identifiera versionen av det installerade plugin-programmet och jämföra det med versionen av plugin-programmet som är lagrat i containerfältet. Om det behövs uppdaterar du sedan plugin-programmet genom att installera om. Se Uppdatera plugin-program och Get ( InstalleradeFMPlugin ).