Exempel på uppdatering av plugin-program
I följande exempel jämförs det installerade plugin-programmets version med den version som finns i ett containerfält i FileMaker Pro-filen, och sedan uppdateras plugin-programmet, om det behövs.
1.
I lösningsfilen skapar du en tabell med namnet Plugin-uppdatering för lagring av plugin-information.
2.

3.
4.
Manuell felhantering [På]
Installera plugin-fil [Plugin-uppdatering::Plugin-fil]
#
#Hantera fel
If [Get(SenasteFel) 0]
  If [Get(SenasteFel) = 3]
    Visa anpassad dialogruta [Plugin-uppdatering::Plugin-fil & " gick inte att installera.
    Kontrollera att Tillåt lösningar att installera filer är markerat i
    FileMaker Pro-inställningarna för plugin-program."
  Else If [Get(SenasteFel) = 1550]
    Visa anpassad dialogruta [Plugin-uppdatering::Plugin-fil & " installerades men kan inte startas."]
  Else If [Get(SenasteFel) = 1551]
    Visa anpassad dialogruta [Plugin-uppdatering::Plugin-fil & " gick inte att installera."]
  Else
    Visa anpassad dialogruta ["Ett generellt fel " & Get(SenasteFel) & " uppstod under installation av " & Plugin-uppdatering::Plugin-fil]
  End If
End If
5.
Gå till layout ["Information om plugin-uppdatering"]
Gå till post/sökpost/sida[Första]
Loop
  If [Plugin-uppdatering::Installerad plugin-version <
    Plugin-uppdatering::Plugin-version som krävs]
  #Plugin-program måste installeras eller uppdateras.
  Utför manus ["Installera plugin-program"]
  End If
  Gå till post/sökpost/sida [Nästa; Avbryt manus efter alla]
End Loop

6.
Manuell felhantering [På]
Utför sökning [Spara]
#Sökning efter "Aktiverad" i statusfältet för det installerade plugin-programmet
If [Get ( HittadePoster ) 0]
  Visa anpassad dialogruta ["Vissa plugin-program som krävs är inte aktiverade. Kontrollera att Tillåt lösningar att installera filer är markerat i FileMaker Pro-inställningarna för plugin-program."
Utför manus ["Kontrollera plugin-versioner"]
Utför manus ["Kontrollera aktivering"]
Gå till layout [ursprunglig layout]
Relaterade avsnitt
Skapa egna plugin-program
Get ( InstalleradeFMPlugin )
Installera tilläggsfil