Öppna filer
Du kan öppna FileMaker Pro-filer som finns på din dator. Dessutom kan du öppna flera filer samtidigt.
Det finns även andra sätt att öppna filer och det finns dessutom andra typer av filer som du kan öppna. Du kan:
 •
 •
Öppna FileMaker Pro-filer som är tillgängliga i form av delade databaser i nätverket. Mer information finns i Använda delade filer som klient. Om du har markerat några filer som favoriter i dialogrutan Fjärrvärd, kan du nå dem snabbt med hjälp av skärmbilden FileMaker snabbstart.
 •
Konvertera filer som har skapats med en tidigare version av FileMaker Pro till det senaste FileMaker Pro-formatet. Mer information finns i Konvertera filer från FileMaker Pro 11 och tidigare.
 •
Så här öppnar du en fil om FileMaker Pro redan körs:
1.
Välj Arkiv-menyn > Öppna.
Tips!  Du kan också välja Arkiv > Öppna senaste eller Arkiv > Öppna favorit.
2.
Obs!  Om filen skapades med en tidigare version än FileMaker Pro 12 kan du läsa mer i Konvertera en enskild fil.
3.
Mer information finns i Öppna filer som är skyddade med lösenord.
Öppna en fil om FileMaker Pro inte körs:
 •
 •
Så här öppnar du flera filer samtidigt:
1.

Välj Arkiv > Öppna och markera alla filer som du vill öppna i dialogrutan Öppna fil:
2.
Dialogrutan Öppna flera filer visas bara om en eller flera av de filer du vill öppna har ett format som FileMaker Pro kan konvertera, till exempel Microsoft Excel, tabbavgränsad text eller FileMaker Pro 6. Du kan välja att göra något av följande i dialogrutan Öppna flera filer:
 •
 •
Kommentar
 •
Om du vill visa de senast öppnade filnamnen på Arkiv-menyn och snabbstartskärmen väljer du Redigera-menyn (Windows) eller FileMaker Pro-menyn (OS X) > Inställningar och väljer Visa senaste filer. Om du vill ta bort listan över de senast öppnade filerna väljer du Arkiv-menyn > Öppna senaste > Rensa nyligen öppnade filer.
Relaterade avsnitt
Öppna delade filer som klient
Problem med att öppna filer
Stänga fönster och filer
Problem med att stänga filer