Problem med att öppna filer
<Filnamn> är skadad och kan inte öppnas.
Mer information finns i Underhålla och reparera FileMaker Pro-databaser.
<Filnamn> används och kunde inte öppnas. Antingen är filen exklusiv eller också finns det ingen värd.
 •
Alla klienter bör öppna delade databaser genom att välja Arkiv > Öppna och klicka på Fjärr eller genom att välja Arkiv > Fjärröppna. Försök inte öppna en delad fil direkt på dess server med hjälp av operativsystemets nätverksfunktioner. Mer information finns i Använda delade filer som klient.
 •
 •
Jag har glömt mitt kontonamn eller lösenord.
FileMakers kundsupport kan inte hämta förlorade eller glömda kontonamn och lösenord. Om filen är delad kontaktar du dess ägare, som möjligen kan hjälpa dig. Mer information finns i Skapa och hantera konton.
Jag vill logga in med ett annat kontonamn eller lösenord, men jag kan inte logga ut.
Växla från ett konto till ett annat genom att stänga filen och sedan hålla nere Skift (Windows) eller Alt (OS X) samtidigt som du öppnar filen.
Det går inte att konvertera filen till det aktuella FileMaker Pro-formatet.
Försök först att reparera filen genom att använda den version av FileMaker Pro som användes för att spara filen. Om det visas kontroll- eller reparationsmeddelanden när du öppnar filen bör du reparera den innan du konverterar den. Om du konverterar en kopia av filen måste du stänga filen innan du kopierar den (annars kommer den inte att konverteras korrekt). Kontrollera även konverteringsloggen. Mer information om hur du konverterar filer finns i Konvertera filer från FileMaker Pro 11 och tidigare.
Det tar lång tid för en fil att öppnas.
FileMaker Pro kan ha upptäckt ett konsekvensfel i filen och utfört en konsekvenskontroll. Det kan göra att det tar längre tid än vanligt att öppna filen. När filen väl har öppnats kan du försöka spara den och öppna den igen. Du kan göra en konsekvenskontroll av en fil som du tror är skadad och du kan välja vilka komponenter som FileMaker Pro ska reparera i en skadad fil. Mer information om konsekvenskontroll och att reparera filer finns i Om reparation av FileMaker Pro-filer.
Jag får ett meddelande om konsekvenskontroll eller automatisk reparation när jag öppnar en fil.
Vanliga orsaker till att filer skadas är att filen inte har stängts så rätt sätt och att det är fel på hårddisken (som gör att operativsystemet inte kan läsa delar av filen). Försök att reparera filen.