Använda FileMaker snabbstart när du vill öppna filer
Skärmbilden FileMaker snabbstart är en central plats där du kan öppna och skapa filer på en rad olika sätt. Du kan:
 •
 •
 •
 •
Så här öppnar du FileMaker Pro-filer med FileMaker snabbstart:
1.
 •
 •
2.

Klicka på Nyligen öppnade filer i rutan i mitten av snabbstartskärmen.
Om det inte finns några nyligen öppnade filer i listan, väljer du menyn Redigera > Inställningar (Windows) eller menyn FileMaker Pro > Inställningar (OS X) och väljer Visa senaste öppnade filer. Ange ett värde från 1 till 30 som visar vilket antal nyligen öppnade filer som du vill visa i listan och klicka sedan på OK. (Om du vill ta bort listan över de senast öppnade filerna väljer du Arkiv-menyn > Öppna senaste > Rensa nyligen öppnade filer.)
Klicka på Favoritfiler i rutan i mitten av snabbstartskärmen.
Klicka på Bläddra.
Tips!  Du kan placera pekaren på en nyligen öppnad fil eller en favoritfil i listan om du vill se hela sökvägen (lokalplats eller fjärrplats).
3.
Så här begränsar du fillistan med nyligen öppnade filer och favoritfiler:
Ange några tecken i textrutan Öppna en databas. Filnamn och värdnamn som innehåller de tecken du angett visas i listan.
Så här döljer du skärmbilden FileMaker snabbstart när du använder FileMaker Pro:
Avmarkera Visa den här skärmen när FileMaker Pro öppnas och klicka på Stäng.
Så här visar du skärmbilden FileMaker snabbstart om du har dolt den:
Välj Hjälp-menyn > Snabbstartsbild.
Relaterade avsnitt
Öppna delade filer som klient
Öppna filer
Använda FileMaker snabbstart för att läsa mer om FileMaker Pro