Skapa en FileMaker Pro-fil
Du kan skapa så många databasfiler som du behöver för att organisera informationen. Du kan:
 •
 •
 •
Så här skapar du en ny fil:
1.
Välj Arkiv > Ny databas.
Tips!  Du kan skapa nya filer på snabbstartskärmen i FileMaker. Välj Hjälp-menyn > Snabbstartsbild, klicka på Skapa en ny databas och gå vidare till steg 2.
2.
Windows: Välj FileMaker-filer i Filformat. Om du inte skriver in något filtillägg kommer FileMaker Pro att lägga till .fmp12 till filnamnet. (Mer information om hur du visar filtillägg finns i Windows-hjälpen.)
FileMaker Pro skapar filen, visar en tom fil i Layoutläge och visar dialogrutan Fältväljare där du kan definiera fält för databasen och lägga till dem i layouten.
3.
Mer information finns i Definiera fält i dialogrutan Fältväljare.
4.
Mer information finns i Skapa och hantera layouter och rapporter.
5.
Kommentar
 •
Om du väljer Arkiv-menyn > Ny databas visas som standard en tom databas i Layoutläge. Du kan ändra standardinställningen så att dialogrutan Hantera databas visas när du väljer Arkiv-menyn > Ny databas. Mer information finns i Ange allmänna inställningar.
 •
 •
Skapa en fil utifrån en färdig lösning:
1.
I FileMaker Pro väljer du Arkiv-menyn > Ny från den färdiga lösningen.
Tips!  Du kan skapa nya filer på snabbstartskärmen i FileMaker. Välj Hjälp-menyn > Snabbstartsbild, klicka på Använd en färdig lösning och gå vidare till steg 2.
2.
Välj Alla lösningar om du vill visa en lista över alla tillgängliga lösningsfiler, eller välj en lösningskategori för att begränsa urvalslistan.
Obs!  Om inga lösningar finns i listan läser du Anteckningar nedan.
3.
4.
Windows: Välj FileMaker-filer i Filformat. Om du inte skriver in något filtillägg kommer FileMaker Pro att lägga till .fmp12 till filnamnet. (Mer information om hur du visar filtillägg finns i Windows-hjälpen.)
FileMaker Pro skapar filen på disken och filen öppnas. Den här fördefinierade databasen innehåller fält och knappar avsedda för sådana uppgifter man ofta utför i databaser. Den här filen innehåller inga data.
5.
Klicka på Ny post i statuslisten när du vill lägga till data i filen.
Kommentar
 •
Om du inte ser FileMaker färdiga lösningar, innebär det att de inte har installerats. Om du har din installations-CD, kan du installera de färdiga lösningarna genom att specificera den engelska språkversionen när du gör en vanlig installation av FileMaker Pro över din befintliga installation. Mer information om hur du installerar FileMaker Pro finns i Handboken Installation och Nya Funktioner för FileMaker Pro och FileMaker Pro Advanced. Om du inte har någon installationsskiva går du till http://www.filemaker.com/se/ och hämtar de färdiga lösningarna separat. Om du vill att de färdiga lösningarna ska vara tillgängliga när skärmbilden för FileMaker snabbstart öppnas bör du placera dem på någon av följande platser:
 •
 •
 •
Problem med att skapa en fil
Om felmeddelandet Det här kommandot kan inte användas med denna version av FileMaker visas, har möjligheten att skapa nya databaser inaktiverats vid installationen av FileMaker Pro.
Du kan få mer information av din nätverksadministratör.
Relaterade avsnitt
Om planering av en databas
Definiera databastabeller