Ange utformning för containerfält
Du kan styra hur innehåll i containerfält visas i FileMaker Pro.
I containerfält kan du lagra och visa bilder, QuickTime-filer, ljud, filmer och valfri typ av fil. (Mer information finns i Använda data i containerfält.) I containerfält visas som standard:
 •
 •
 •
När du utformar ett containerfält kan du ange inställningar för storleksändring och justering av bilder. De utformningsinställningar du väljer påverkar endast visningen i FileMaker Pro. De påverkar alltså inte originalmaterialet.
Så här anger du utformning för containerfält:
1.
Mer information finns i Markera objekt.
2.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Data.
3.
I dataformateringsområdet klickar du på Grafik Knappen Grafik och väljer önskade format.

Välj Beskär till ram i listan Format. FileMaker Pro beskär bilden om den är för stor för att få plats inom fältets ramar.
I listan Format väljer du Förminska bilden tills den passar, Förstora bilden tills den passar, eller Förminska eller förstora bilden tills den passar.
Om du inte också markerar Bibehåll bildens proportioner, kommer bilden att förvrängas för att den ska passa in inom fältets ramar.
Välj Bilder (JPEG, PNG, osv.).
Välj Interaktivt innehåll (PDF, MP3, osv.). När det här alternativet är markerat blir fältet en interaktiv container. Du kan arbeta interaktivt med filer i interaktiva containrar. Om exempelvis en PDF-fil infogas i fältet kan du bläddra bland sidorna, zooma in och ut och kopiera text. När det finns en ljud- eller videofil i fältet kan du spela upp mediefilerna och använda alla tillgängliga reglage för den medietypen, exempelvis paus, spela upp och snabbspola framåt.
Om du vill att ljud- och videofiler ska spelas upp när du visar ett containerfält väljer du även Starta uppspelning automatiskt. Om det alternativet inte är markerat spelar du upp ljud- eller videofiler genom att klicka på uppspelningsreglaget.