Sätta in filer av valfri typ i containerfält
I ett containerfält kan du lagra alla typer av filer, exempelvis kalkylbladsfiler, ordbehandlingsfiler eller någon annan typ av fil som du vill hålla reda på. När du sätter in en fil visas filens ikon och namn i containerfältet i FileMaker Pro, men inte själva innehållet.
Obs!  Om du vill infoga packade filer, som t.ex. Keynote-filer, i ett containerfält, måste du arkivera eller zippa de packade filerna.
Så här sätter du in en fil av valfri typ i ett containerfält:
1.
2.
Välj menyn Sätt in > Fil.
3.
Om du väljer Spara endast länk till filen kommer FileMaker Pro inte att importera filen utan bara hålla reda på var den finns på hårddisken. Detta tillval kan minska storleken på din FileMaker Pro-fil, men om du flyttar eller raderar bildfilen kommer FileMaker Pro inte att kunna visa bilden. Välj detta tillval om du vill kunna öppna filen från containerfältet.
4.
Filens ikon och namn visas i containerfältet.
Kommentar
 •
Om du vill öppna en fil som har satts in i ett containerfält (genom Spara endast länk till filen), markerar du containerfältet och trycker på Blanksteg eller dubbelklickar på containerfältet.
 •
 •
 •
Om du markerar Spara endast länk till filen är ett sätt att visa filplatsen på hårddisken att skapa ett manus med hjälp av GetAsText funktion.
Relaterade avsnitt
Problem med att lägga till och visa data
Radera data från containerfält
Om containerfält