Infoga fil
Syfte
Importerar en fil eller en referens till en fil till det aktuella containerfältet. Konfigurerar dialogrutan Infoga fil.
Format
Infoga fil [<dialogalternativ>;<tabell::fält>; "<filnamn>";]
Tillval
 •
Markera Dialogalternativ eller klicka på Ange om du vill skapa en anpassad Infoga fil-dialogruta, filtrera filtyper och välja lagrings-, visnings- och komprimeringsalternativ för filer som är infogade i ett containerfält. Mer information finns i Dialogrutan Tillval för “Infoga fil”.
 •
Spara endast länk instruerar FileMaker Pro att bara spara en länk till en fil i stället för hela filen i containerfältet. Detta tillval kan minska storleken på din FileMaker Pro-fil, men om du flyttar eller raderar den bildfil som du refererar till kommer FileMaker Pro inte att kunna visa bilden.
 •
Välj Gå till målfält eller klicka på Ange om du vill ange vilket containerfält inklistringen av filen ska ske i.
 •
Välj Ange källfil eller klicka på Ange för att ange den fil som ska infogas. Information om hur man skapar filsökvägar i FileMaker Pro finns i Skapa filsökvägar.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Nej
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Nej
FileMaker WebDirect
Partiell
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Om du inte anger ett målfält, klickar du i ett fält eller använder Gå till fält manussteg innan du utför detta manussteg. Om du inte anger vilken fil som ska infogas visar FileMaker Pro en dialogruta där användaren kan välja en fil.
Kommentar
 •
 •
FileMaker WebDirect har inte stöd för alternativen Dialogalternativ, Spara endast en länk eller Ange källfil.
Exempel 1
Går till Fil-fältet och infogar ett dokument.
Gå till fält [Produkter::Fil]
Infoga fil ["Instruction Manual.doc"]
Exempel 2
Öppnar en dialogruta med anpassade filformatfilter så att användaren kan markera en fil, försöker komprimera den markerade filen och infogar sedan filen i det aktiva containerfältet.
Infoga fil [Filtrera; Infoga; Komprimera om möjligt]
Exempel 3
Infogar den angivna filen i fältet Filnamn i containerfältet Fil och försöker visa filinnehållet.
Ange variabel [$FIL_SÖKVÄG; Värde: Get ( Dokumentsökväg ) & Produkter::Filnamn]
Infoga fil [Infoga; Visa innehåll; Komprimera aldrig; Produkter::Fil ; $FIL_SÖKVÄG]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)