Skapa nya format för layoutobjekt, delar eller bakgrunder
Du kan skapa nya, anpassade format för objekt, layoutdelar eller layoutbakgrunden. Du kan använda anpassade format på andra layouter och importera dem till andra filer, vilket gör att du enkelt kan ge dina databaser ett konsekvent utseende.
Så här skapar du nya format för objekt, layoutdelar och layoutbakgrunder:
1.
I layoutläge markerar du ett objekt, en delmarkör eller så klickar du var som helst i layoutbakgrunden för att markera den.
Mer information finns i Markera objekt.
Obs!  Se till att inga objekt eller delar är markerade när du ska markera layoutbakgrunden.
2.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Utseende.
3.
En asterisk (*) visas efter formatets namn och pilen blir röd, vilket visar att visningsattributen inte är desamma som attributen som är sparade i formatet.
4.
Vid Format klickar du på Knapp för Osparade format och väljer Spara som nytt format.
5.
Asterisken försvinner och pilen blir grå Knapp för Sparade format, vilket visar att ändringarna har sparats i det aktuella formatet på layoutnivå.
En asterisk visas efter temats namn i Granskaren och pilen blir röd, vilket visar att det markerade formatet inte har sparats i det aktuella temat.
6.
 •
Du sparar det nya formatet i det aktuella layouttema genom att klicka på Knappen Osparat tema, välja Spara ändringar i tema och sedan klicka på Spara.
 •
Du kan spara det nya formatet i ett nytt tema genom att klicka på Knappen Osparat tema, välja Spara som nytt tema, ange ett namn för temat och sedan klicka på OK.
Pilen blir sedan grå Knappen Sparat tema.
Kommentar
 •
 •
 •
 •
 •
Vissa objekt, som flytande fönster och glidkontroller, har komponenter som kan formateras separat. Du kan exempelvis skapa separata format för glidpanelerna, punkterna och området i glidkontrollen där punkterna finns. Se Utforma flytande fönster-knappar och flytande fönster och Formatera panelkontroller.
 •
Relaterade avsnitt
Redigera format för layoutobjekt, delar och bakgrunder
Byta namn på format för layoutobjekt, delar eller bakgrunder
Återställa ändringar i format för layoutobjekt, delar eller bakgrunder
Ta bort format för layoutobjekt, delar eller bakgrunder
Kopiera formateringsattribut mellan layoutobjekt, delar eller bakgrunder