Redigera format för layoutobjekt, delar och bakgrunder
Du kan ändra visningsattributen i format för objekt, layoutdelar och layoutbakgrunder. Du kan sedan spara ändringarna för att modifiera formatet som definierats för layouten eller i det aktuella layouttema. När du sparar ändringar i ett format kan du använda formatet på andra objekt av samma typ istället för att omformatera enskilda objekt.
Så här omdefinierar du formatet för ett objekt, layoutdel eller layoutbakgrund:
1.
I Layoutläge markerar du ett objekt eller en delmarkör. Du kan även klicka var som helst på layoutbakgrunden om du vill markera den.
Mer information finns i Markera objekt.
Obs!  Se till att inga objekt eller delar är markerade när du ska markera layoutbakgrunden.
2.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Utseende.
3.
En asterisk (*) visas efter formatnamnet och pilen blir röd, vilket visar att visningsattributen inte är desamma som attributen som är sparade i det aktuella formatet.
4.
Vid Format klickar du på Knapp för Osparade format och väljer Spara ändringar i aktuellt format.
Asterisken försvinner och pilen blir grå Knapp för Sparade format, vilket visar att ändringarna har sparats i det aktuella formatet på layoutnivå. Alla objekt på den aktuella layouten tilldelas detta format och formateras om så att alla nya attribut kan visas.
En asterisk visas efter temats namn i Granskaren och pilen blir röd, vilket visar att den markerade formatdefinitionen skiljer sig från formatet med samma namn som lagras i det aktuella temat.
Pilen blir nu grå Knappen Sparat tema.