Problem med layouter som har utformats för både Windows och OS X
Följande avsnitt beskriver vanliga problem som kan uppstå när du utformar layouter som ska användas i både Windows och OS X och lösningar på problemen.
Typsnitt ser inte likadana ut i Windows och OS X
 •
 •
 •
Följande tabell beskriver hur FileMaker hanterar typsnitt när du öppnar en fil som har skapats på en annan plattform.

Layouttext förkortas eller klipps av när den visas i Windows eller OS X
Även om typsnitten kan matchas i FileMaker Pro kan det finnas små skillnader i teckenbredd och radavstånd när typsnitt visas i ett annat operativsystem. Det kan göra att textrader radbryts på ett annat sätt eller ser ut att vara avklippta, som i följande exempel.
Exempel på avklippt layouttext
 •
 •
Fältnamn och kolumner är inte justerade i en kolumnlayout
Kontrollera ledtexternas och de tillhörande fältens justering – de bör helst vara justerade åt samma håll. Om du t.ex. placerar en vänsterjusterad ledtext över en kolumn med högerjusterade siffror, kan rapporten se bra ut på datorn. Vid ersättning av typsnitt kan ledtexterna dock förskjutas när filen öppnas på en annan dator. Mer information finns i Ange styckeattribut och tabbinställningar.
Det finns tomrum mellan text och data
Om du vill kombinera text och fältdata (t.ex. placera ett fält mitt i en mening) bör du inte använda separata textobjekt och fältobjekt. I stället bör du kombinera texten och fälten i ett enda kopplingsfält. Mer information finns i Placera kopplingsfält i en layout.
Färger ser inte likadana ut i Windows och OS X
Använd bara färgerna på system- eller webbpaletten. De här färgerna är så gott som identiska på båda plattformarna. Andra färger som du använder kanske inte ser likadana ut i Windows och OS X. Information om att specificera paletten som visas finns i Ange layoutinställningar.
QuickTime-filer spelas inte upp i Windows
 •
 •
 •
Mer information om QuickTime finns på http://www.apple.com/se/quicktime.
Ett manus som skriver ut en layout skriver inte ut på samma sätt i Windows och OS X
Manus som innehåller kommandona Utskriftsformat och Skriv ut är ev. inte kompatibla på flera plattformar. Om du sparar särskilda utskriftstillval i de här manusstegen, t.ex. pappersstorlek, orientering och antal kopior är det inte säkert att FileMaker Pro kan återge inställningarna på rätt sätt i det andra operativsystemet. (Det beror på att varje operativsystem använder olika skrivardrivrutiner för utskrift, även vid utskrift på samma skrivare.) Gör något av följande för att korrigera problemet:
 •
If [Get(Systemplattform) = 1]
Utför manus [”Skriv ut i OS X”]
Else
Utför manus [”Skriv ut i Windows”]
End If
 •
Avmarkera tillvalen Visa ingen dialogruta för manusstegen Skriv ut och Skrivarinställning. Det gör att användarna kan ändra utskriftstillvalen när de kör manuset för utskrift.
Mer information finns i Skriv ut manussteg och Skrivarinställning manussteg.
En layout skrivs inte ut på samma sätt i Windows och OS X
Utskriften kan skilja sig åt, eftersom varje operativsystem använder olika skrivardrivrutiner för att styra utskriften. När du utformar layouter som ska användas för utskrift av information på exakta platser, t.ex. adressetiketter eller förtryckta formulär, kan det uppstå skillnader när du skriver ut samma layout på datorer som kör Windows eller OS X.