Problem med layouter som inte visas eller skrivs ut som du har tänkt dig
Följande avsnitt beskriver vanliga problem vid utskrift av layouter och lösningar på dessa.
Typsnitten på skärmen är otydliga eller ojämna
 •
 •
 •
Rapporter med grupperade data och delsummor (statistikrapporter) skrivs inte ut korrekt
 •
Fält eller objekt skrivs inte ut
 •
Objekten kan ha utformats som icke utskrivbara. I layoutläget markerar du objektet. I området Packning och visning i Granskare ser du till att Dölj vid utskrift är avmarkerat.
Endast en post skrivs ut
 •
Se till att dialogrutan Skriv ut är inställd på att skriva ut Alla poster som bearbetas i stället för Aktuell post.
 •
 •
 •
Välj Layouter > Ordna delar. Markera Huvuddel och klicka på Ändra. Kontrollera om Dela upp en del på flera sidor är markerat i dialogrutan Definiera del och gör sedan något av följande:
 •
Om Dela upp en del på flera sidor är markerat avmarkerar du det, klickar på OK och försöker skriva ut igen.
 •
Om Dela upp en del på flera sidor inte är markerat markerar du det och markerar också Radera det som inte får plats på sidan. Klicka på OK och försök skriva ut igen.
Mer information finns i Lägga till en layoutdel.
En tom sida skrivs ut efter varje sida
 •
Vissa poster i portalen skrivs inte ut
 •
 •
Mer information om portaler finns i Skapa portaler för att visa relaterade poster.
Alla fält i en kolumnlista skrivs inte ut
Endast objekt innanför marginalerna skrivs ut. Sidgränsen syns i layoutläge (du kanske måste rulla åt höger) som en tjock prickad linje.
 •
Välj Arkiv > Skrivarinställning (Windows) eller Utskriftsformat (OS X) och ändra pappersorienteringen till liggande så att flera kolumner med fält skrivs ut.
I Granskningsläge kan du också klicka på Utskriftsformat (Windows) eller Skrivarinställningar (OS X) i statuslisten.
 •
 •
Det finns tomrum mellan posterna
 •
 •
Information klipps av
 •
 •
Det finns tomrum mellan fälten
 •
 •
Packade objekt packas inte
 •
 •
 •
 •
 •
Panelkontroller packas, men krymps inte. Objekt i en panelkontroll kan inte packas eller krympas. När du skriver ut ett formulär skrivs bara den främre panelen ut.
Mer information finns i Ta bort tomrum i utskrifter.
Oväntade sidbrytningar
 •
 •
Välj Layouter > Ordna delar och kontrollera om det finns sidbrytningar som ska inaktiveras i de olika delarna. Mer information finns i Definiera sidbrytningar och sidnummer.