Ange styckeattribut och tabbinställningar
I bearbetningsläget kan du ange utformning för enskilda stycken (inklusive tabbinställningar) för text i ett fält. I layoutläget kan du ange styckeattribut för fält som innehåller text och för text som inte finns i ett fält.
Obs!  I bearbetningsläge och layoutläge kan du använda Format-menyn för att ange stycke- och tabbinställningar. I layoutläge kan du även använda Granskare och ange inställningarna i respektive område på fliken Utseende.
Så här anger du styckeattribut och tabbinställningar:
1.
Mer information finns i Markera text.
Obs!  Utformningen som du anger i bearbetningsläget lagras tillsammans med informationen, och den visas i alla layouter som innehåller fältet. Mer information finns i Utforma text.
2.
Välj Utforma > Radavstånd > Annat.
3.

Ange värden för Vänster, Höger och Första raden under Indrag.
Ange värden för Höjd, Före och Efter och välj en måttenhet under Radavstånd. Måttenheten rader varierar beroende på vilket typsnitt du använder och är något högre än typsnittets höjd.
4.
Klicka på Tabb om du vill ange tabbinställningar för stycket.
5.

Markera Vänster, Centrerad eller Höger, ange ett värde vid Position för att ange var texten ska justeras, och klicka sedan på Ny.
Markera Tecken, ange ett tecken som texten ska justeras kring (till exempel ”,”), ange ett värde vid Position för att ange var texten ska justeras kring tecknet och klicka slutligen på Ny.
Ange ett tecken vid Fyll med (i ett telefonregister kan du till exempel fylla ut utrymmet mellan namnet och telefonnumret med punkter).
6.
Så här ändrar du styckeindrag och tabbar med linjalerna:
1.
I bearbetningsläget väljer du Visa > Linjal. I layoutläget väljer du Visa > Linjaler.
2.
På den horisontella linjalen visas den aktuella markeringens styckeinställningar. I bearbetningsläget visas inställningarna för det aktuella fältet. I layoutläget visas inställningarna för den markerade texten.
Textlinjal med marginal- och indragsmarkörer
3.
Så här ändrar du textjustering i stycken:
Markera fältet eller texten, gå till formateringslisten och klicka på en av följande knappar om du vill ändra justeringen:
Vänsterjustera Knapp för vänsterjustering, Centrera Knapp för centrering, Högerjustera Knapp för högerjustering eller Raka marginaler Knapp för raka marginaler.