Skriv ut
Syfte
Skriver ut information i en fil.
Format
Skriv ut [Spara: "<skrivare>"; Ingen dialogruta]
 •
Välj Visa ingen dialogruta om du vill förhindra att dialogrutan visas när detta manussteg utförs.
 •
Välj Ange utskriftstillval eller klicka på Ange när du vill ange utdatadestination. När manuset körs kommer utdata från det att skickas till den skrivare eller fax som du har angett.
OS X: Som ett alternativ till att ange en skrivare eller fax kan du klicka på PDF i dialogrutan Skriv ut och sedan välja ett PDF-alternativ från listan eller välja Redigera-menyn när du vill definiera ett anpassat utdataformat eller destination för PDF-filen.
Om du inte anger en utdatadestination innan du sparar manuset eller om angiven skrivare inte kan hittas när manuset utförs, kommer utdata från manussteget att skickas till användarens standardskrivare.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Nej
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Nej
FileMaker WebDirect
Nej
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Flera utskriftssteg kan läggas ihop till ett manus. Du kan lagra utskriftsalternativ med det här manussteget eller låta användaren ange utskriftsvillkor när steget utförs.
Om utskriften behöver särskilda tillval för utskriftsformat för att skriva ut korrekt lägger du till Skrivarinställning manussteg före steget Skriv ut.