Skrivarinställning
Syfte
Anger tillval för Skrivarinställningar, t.ex. pappersstorlek och orientering, vilka kan lagras med det här manussteget.
Format
Skrivarinställning [Spara; Ingen dialogruta]
Tillval
 •
Visa ingen dialogruta förhindrar att dialogrutan för Skrivarinställning visas när detta manussteg utförs. Om du väljer Visa ingen dialogruta, kommer utdata från detta manussteg att skickas till den senaste angivna skrivaren och inte till den skrivare som angavs i dialogrutan Ändra manus.
 •
Välj Ange utskriftsformat eller klicka på Ange för att öppna dialogrutan Skrivarinställning och välja de tillval som ska lagras med manuset.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Nej
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Nej
FileMaker WebDirect
Nej
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Du kan också låta det här manussteget utföras med en dialogruta så att användaren kan ställa in tillval för utskrift. Du kan använda manussteget Skrivarinställning flera gånger inom att manus.
Exempel 1
Går till layouten Skriv ut fakturor, sorterar poster, ändrar skrivarinställningar och skriver ut.
Gå till layout ["Skriv ut fakturor]
Sortera poster [Spara; Ingen dialogruta]
Skrivarinställning [Spara; Ingen dialogruta]
Skriv ut [ ]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)