Ange typsnittsinställningar
Med typsnittsinställningarna anger du standardtypsnitt för en viss indatatyp och andra typsnittstillval.
Indatatyperna är skript som delar upp språk enligt deras skriftsystem. Indatatypen Västerländsk används till exempel för engelska, franska, italienska och andra språk. Kinesiska har två olika indatatyper: Kinesiska (förenklad) och Kinesiska (traditionell).
Så här anger du typsnittsinställningar:
1.
 •
Windows: Välj Redigera-menyn > Inställningar.
 •
OS X: Välj FileMaker Pro-menyn > Inställningar.
2.
Klicka på fliken Typsnitt och ange de tillval som du vill använda.

Markera Synkronisera inmatningsmetod med typsnitt vid inmatning i fält.
Markera Använd typsnittslåsning.
Obs!  Du behöver bara välja Använd typsnittslåsning om du använder fält som innehåller flera indatatyper, t.ex. latinsk eller japansk text i samma fält. Om du inte blandar indatatyper i fälten kan du låta detta alternativ vara omarkerat. Att ange och redigera data går lite snabbare när typsnittslåsningen är inaktiverad.