Ändra storlek på layoutdelar
Du kan ändra storlek på layoutdelar på flera sätt.
Så här ändrar du storlek på en layoutdel:
1.
I Layoutläget klickar du på Markeringsverktyget Markeringsverktyget i statuslisten.
2.
 •
När du ändrar storlek på en layoutdel bibehåller FileMaker Pro storleken på de andra delarna. Du kan till exempel öka höjden på sidhuvudet utan att detta påverkar storleken på den del som följer direkt efter sidhuvudet.
 •
 •
Om du vill ändra storlek på en viss del markerar du delen genom att klicka på deletiketten. Klicka på Granskaren Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Position. Ange ett värde för delens gränslinje för höjd eller dess nedre gränslinje i positionsområdet. Mer information finns i Placera objekt med Granskaren.
Du kan även använda linjaler, stödraster och stödlinjer (välj Visa > Linjaler, Visa > Stödraster > Visa stödraster och Visa > Visa stödlinjer) till att ange storleken på delar. Mer information finns i Använda linjaler och stödraster och Använda stödlinjer och dynamiska guider.