Ange allmänna inställningar
De allmänna programinställningarna har betydelse när du arbetar med alla typer av FileMaker Pro-dokument.
Så här anger du allmänna inställningar:
1.
 •
Windows: Välj Redigera-menyn > Inställningar.
 •
OS X: Välj FileMaker Pro-menyn > Inställningar.
2.
Klicka på fliken Allmänt i dialogrutan Inställningar och ange de tillval som du vill använda.

Aktivera funktionen dra-och-släpp så att du kan dra och släppa text i fält, mellan fält, mellan layouter och mellan program som har stöd för dra-och-släpp.
Markera Tillåt dra-och-släpp för text.
Visa namnen på de senast öppnade filerna (högst 30) när du väljer Arkiv > Öppna senaste eller när du använder skärmbilden för FileMaker snabbstart för att öppna filer.
Markera Visa senaste filer och ange sedan ett tal mellan 1 och 30.
Markera Förstora fönstrets innehåll för bättre läsbarhet.
Markera Skapa filer i dialogrutan Hantera databas.
Klicka på Återställ vid Återställ dialogrutornas storlek och placering.
OS X: Markera System under Användarnamn eller markera Annat under Användarnamn och skriv ett namn i textrutan.
Obs!  I OS X är systemnamnet det namn som har angetts i systeminställningen Konton.
 •
Windows: Välj språk i Språk för användargränssnitt.
Välj ett tillval vid Typsnittsutjämning.
Markera Meddela mig när en uppdatering finns tillgänglig.
Markera Meddela mig när en ny version finns tillgänglig.
Om du markerar Meddela mig inte om nya versioner i framtiden i dialogrutan Meddelande om ny version, söker inte FileMaker efter nya versioner.
Relaterade avsnitt
Flytta text och data genom att dra och släppa
Skapa en databas
Kortkommandon (Windows)
Kortkommandon (OS X)
Utforma fält och text för vertikalt skrivformat