Lägga till ett flytande fönster
Du kan lägga till ett flytande fönster i en layout om du vill ordna objekt och förenkla datainmatning. Du lägger till ett flytande fönster i en layout genom att skapa en flytande fönster-knapp. Ett flytande fönster skapas samtidigt. Du kan lägga till fält och andra layoutobjekt i det flytande fönstret.
Så här lägger du till ett flytande fönster i en layout:
1.
2.
Gör så här i statuslisten:
 •
Windows: Klicka på pilen bredvid Knappverktyget Knappverktyget i statusverktygsfältet i Windows eller Knappverktyg för flytande fönster Knappverktyg för flytande fönster i statusverktygsfältet i Windows och välj Knapp för flytande fönster i menyn. Rita knappen för flytande fönster genom att dra hårkorspekaren.
 •
OS X: Klicka på och håll ned Knappverktyget Knappverktyget i statusverktygsfältet i OS X eller Knappverktyg för flytande fönster Knappverktyg för flytande fönster i statusverktygsfältet i OS X och välj Knapp för flytande fönster i menyn. Rita knappen för flytande fönster genom att dra hårkorspekaren.
Tips!  Du kan också lägga till ett flytande fönster genom att välja Sätt in > Flytande fönster-knapp.
En flytande fönster-knapp och ett flytande fönster skapas på layouten och dialogrutan Inställning av flytande fönster visas.
3.
4.
Mer information finns i Ändra inställningarna för flytande fönster.
5.
Om du vill lägga till objekt i det flytande fönstret använder du layoutverktygen i statusverktygsfältet eller menyn Sätt in. Du kan även välja att dra objekt till flikpanelen.
6.
Kommentar
 •
 •
 •
 •
Om du vill visa ett flytande fönster i läget Tabellvisning placerar du det flytande fönstret i layoutens sidhuvud eller sidfot.
 •
 •
När du sparar eller skickar data som en Excel-fil (genom att använda Arkiv > Spara/skicka poster som > Excel) kommer fält i flytande fönster inte att ingå i destinationsfilen. Använd istället Arkiv-menyn > Exportera poster. När du har namngett destinationsfilen och angett Excel-tillvalen, väljer du Aktuell tabell i dialogrutan Fältordning för export. Sedan markerar du de fält som du vill exportera. Mer information finns i Exportera data från FileMaker Pro.
 •
 •
När du använder Kopiera post/sökpost manussteg eller Kopiera alla poster/sökposter manussteg ingår fält i ett flytande fönster inte i destinationsfilen.
 •
 •
Du stänger ett flytande fönster i Bearbetningsläget genom att markera ett annat område i layouten eller trycka på Esc.
Relaterade avsnitt
Flytta och ändra storlek på flytande fönster
Utforma flytande fönster-knappar och flytande fönster
Kopiera, duplicera och radera flytande fönster